Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Scarlet Aura- Hot 'N' Heavy (Album Review)

 Oι female fronted metallers, Scarlet Aura, έρχονται από τη Ρουμανία και μας φέρνουν το νέο τους άλμπουμ "Hot 'N' Heavy".  Ο δίσκος με το χαρακτηριστικό όνομα, δίνει σύγχρονη αισθητική στον μελωδικό metal ήχο, και αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα τον Δεκέμβριο μέσω τηςSliptrick Records.
Scarlet Aura Hot‘n’Heavy cover

To "This Future Becomes Our Past", προλογίζει με τους ατμοσφαιρικούς, πλην επικούς του ήχους το "Hail To You", το οποίο έρχεται δυναμικό και μέσα στις αρκετά σύγχρονες μελωδικές του μουσικές και τον έντονο groove-άτο συνδυασμό μπάσου και τυμπάνων, τα φωνητικά παραπέμπουν σε 80s εποχές, όπως επίσης και στο ομώνυμο παλιομοδίτικο "Hot N Heavy", το οποίο είναι ξεκάθαρα ότι λέει ο τίτλος.

Κομμάτια όπως το "In The Name Of My Pain" και "Glimpse In The Mirror" καταφέρνουν να μπλέξουν τον χαρακτήρα του κλασικού metal με μελωδικούς ήχους πιο κοντά στο power στυλ των Firewind, μαζί με τα συμφωνικά μέρη των Epica ή των Within Temptation, ενώ παράλληλα η φωνή της μπροστάρισας των Ρουμάνων metallers, θυμίζει πολύ έντονα αυτή της θρυλικής Doro.

Από την άλλη το "Fallin' To Pieces" είναι από τα πιο rock και ξεσηκωτικά κομμάτια του άλμπουμ, με αρκετή δόση πρωτοτυπίας, όπως επίσης και το "You Bite Me, I Bite You Back", το οποίο μπλέκει το παρελθόν με το παρόν στα ξεσπάσματα του ρεφρεν.

Χωρίς να ξεφεύγει από το γενικό μοτίβο του δίσκου, το "Hate Is Evanescent, Violence Is Forever" γίνεται πιο επιθετικό και σκοτεινό, μέχρι να έρθει το "Silver City" με τον βαρύ και σύγχρονο συνδυασμό πλήκτρων και κιθάρας. 

Με το παιχνίδι του "Light Be My Guide'' μεταξύ δυναμισμού και απαλότητας, θυμίζει κομμάτια της Lita Ford και στα φωνητικά αλλά και στα σολιστικά σημεία, ενώ λίγο πριν το τέλος, το "Let's Go fuckin' Wild" τα πράγματα δεν αλλάζουν και παλί. 
Ο επίλογος μας υπόσχεται νέες βλέψεις και νέους ορίζοντες με το "To New Horizons". Oι κλασικές heavy/power στιγμές ταιριάζουν με το σύνολο ενώ το ντουέτο αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη στο σβήσιμο του δίσκου.

Ο δίσκος των Scarlet Aura, δίνει κάτι ιδιαίτερο και σχετικά ασυνήθιστο στην female fronted σκηνή, αφού ξεφεύγει από τα κλασικά συμφωνικά στερεότυπα, ενώ δεν αγγίζει καθόλου το "μοντέρνο" extreme στοιχείο των συγκροτημάτων των ημερών μας. Ο συνδυασμός του κλασικού heavy metal με τον μοντέρνο μελωδικό ήχο θέλει αρκετά ακούσματα για αν συνηθιστεί, αλλά σίγουρα δε θα απογοητεύσει.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: