Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

CRIPPLED BLACK PHOENIX-HORRIFIC HONORIFIC (EP Review)

 Οι Crippled Black Phoenix, οι οποίοι αγαπιούνται πολύ από τους Έλληνες fans, είναι από τα συγκροτήματα που αγαπούν τους πειραματισμούς και τις προκλήσεις. Έτσι, κάνουν ακόμα ένα challenge με τους εαυτούς τους, κυκλοφορώντας το νέο τους ΕΡ "Ηοriific Honorific", το οποίο αποτελείται από διασκευές, μέσα από το δικό τους πρίσμα.
 SOM434-Crippled Black Phoenix-1500X1500px-300dp...


Το εναρκτήριο " False Spring", που θα μπορούσαμε να πούμε πως ταιριάζει και με την εποχή, ξεφεύγει πολύ από την πρώτη εκτέλεση των Arbouretum, η οποία καθότι πιο δυνατή, έχει πολλά post punk στοιχεία, τα οποία οι CBP τα αφαιρούν, κρατώντας μόνο τα σκοτεινά μέρη, εμβαθύνοντας μέσα τους δημιουργώντας έτσι μια doomy ατμόσφαιρα, την οποία θα συνατήσουμε επίσης σε ένα πιο απαλό indie κομμάτι, το "Will O The Wisp" των Magnolia Electric Co.

Από την άλλη, το "The Golden Boy who was Shallowed By The Sea", έχει κρατήσει τα βασικά στοιχεία των SWans, όντας πιο ωμό, με μια 90s rock αύρα, και μια ζεστή ατμόσφαιρα, που μας φέρνει σε αντίθεση ξανά με το "Victory" των NoMeansNo, από το μακρυνό 1988. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια αργή σύνθεση, που ξενίζει από το πρωτότυπο, δυναμικό και αγριεμένο κομμάτι, δίνοντας μια gothic πινελιά, στον alternative ήχο της αρχικής εκτέλεσης.
Χωρίς πλέον να αλλάζουμε μοτίβο, το "In Bad Dreams", που ειπαν πρώτοι οι The God Machine, έτσι όπως έχει διασκευαστεί, με το smoothy και μελωδικό στυλ των CBP, θα μπορούσε να γίνει άνετα δικό τους, ενώ τέλος, επιστρέφοντας στα gothic/industrial μονοπάτια των εν λόγω dark rockers, έρχεται το "The Faith Healer" το οποίο κρατάει μέσα στην μαυρίλα τον νοσταλγικό ήχο της δεκαετίας του 70'.

Το ''Horrific Honorific" δίνει μια διαφορετικη΄προσέγγιση σε ποικίλα rock είδη, σκεπάζοντας τα με το δικό τους προσωπικό πέπλο. Η συγκεκριμένη κίνηση είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες, όσον αφορά τα άλμπουμ με διασκευές, καθώς ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, δίνοντας στους ακροατές των βρετανών, την ευκαιρία να ψάξουν και μπάντες που χάθηκαν στο χρόνο.

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: