Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Power From Hell-Blood and Spikes (EP Review)

 Με το κολασμένο εξώφυλλο και τον χαρακτηριστικό τίτλο "Blood And Spikes", oι Power From Hell δεν αφήνουν και πολλά στη φαντασία, καθώς δείχνουν πως ο ίδιος ο Διάολος τους έχει ευλογήσει ώστε να σπείρουν τον πανικό και το τρίπτυχο "dex, drugs, rock n roll" να γίνει ξεκάθαρα ο τρόπος ζωής τους!
Αποτέλεσμα εικόνας για power from hell blood and spikes review
Με το "καυλωτικό", όπως θα έλεγε και ο Φουσέκης, "Hell's Gangbang", μπαίνουμε στο νόημα του ΕΡ, καθώς με την ωμή του διάθεση και τον ήχο που βγαίνει κραυγαλέα από την άβυσσο, συνδυάζει το NWOBHM ύφος, έτσι όπως το δίδαξαν οι Venom, με αρκετές ακραίες πινελιές στα solos.
 Με το rhythm section να χτυπάει στο κόκκαλο, το "Shallowed By Darkness", βγάζει από το ράφι τα δερμάτινα και τα καρφιά και μας θυμίζει τον ήχο με τον οποίο μεγάλωσαν όλοι οι black metalάδες των 80s και των 90s, συνδυάζοντας τη βρωμιά των Profanatica με την τεχνική thrash-ίλα των Slayer και των Sodom.

Tα "Obscure Creation" και "Altars Of The Black Rites", έρχονται ακόμα πιο μαύρα και χαοτικά με τις εναλλαγές των ταχυτήτων και το θορυβώδες κοπάνημα των τυμπάνων, ενώ τα riffs δημιουργούν καυτές μελωδίες. Συνδυάζοντας αυτό το ανίερο ύφος με την ακραία σφυριλάτηση της αρχής, το "Into The Void Of Death" κατακλύζεται από όλη την true-ίλα των παλιών ημερών, με το ηχηρό μπάσο να βοηθάει τα τύμπανα να ξεσπάσουν, ενώ οι κιθάρες πριονίζουν με τον ήχο τους.
Τέλος, οι Bραζιλιάνοι extreme metallers,σαν παλιομοδίτες που σέβονται τον εαυτό τους, μας αποχαιρετούν με το "Freewheel Burning" των Judas Priest σε μια διασκευή που καταφέρνουν να συνδυάσουν τον black/death ήχο με τις heavy και speed-άτες δυναμικές, δημιουργώντας έτσι κάτι σαν ένα tribute προς τους Metal Gods.

Οι Power From Hell, με αυτό το ΕΡ, καταφέρνουν να δείξουν για ακόμη μια φορά τις δυνάμεις τους και να αποδώσουν με ωμή βία τον ήχο που πραγματικά αγαπούν. Χωρίς να κρύβονται οι επιρροές τους, τo Λατινοαμερικάνικο συγκρότημα , αποδεικνύει εν μέρει τι πραγματικά λατρεύουν οι metalheads της περιοχής που δρουν, σε ένα black/thrash πόνημα, έτσι όπως θα έπρεπε να είναι, χωρίς να αλλάζουν το στυλ με το οποίο και οι ίδιοι ξεκίνησαν.

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: