Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

LAST REFLECTION-YOUR NEGATIVE REFLECTION (EP Review)

Oι Last Reflection,είναι μια modern heavy metal μπάντα από την Αλεξανδρούπολη η οποία σχηματίστηκε το 2011 και αποτελείται από την Ελένη στα φωνητικά,Χρήστο και Γιάννη στις κιθάρες,τον Πάνο στο μπάσο και τον Βασίλη στα τύμπανα.
Η μπάντα έχει κάνει ήδη πολλά live,με το αποκορύφωμα της να είναι οι support εμφάνιση στους Rotting Christ στην Αλεξανδρούπολη..


Το ΕΡ ξεκινάει με το κομμάτι “Roadtrip”,όπου τραγουδάει η πρώην frontwoman της μπάντας,Δώρα Δημητρακοπούλου ,το κομμάτι έχει πολλά στοιχεία από 80s hard rock αλλά και πιο έντονα στοιχεία από σύγχρονο melodic metal,όπως επίσης και επιρροές από Lacuna Coil,το κακό βέβαια σε αυτό το κομμάτι είναι ότι η φωνή ακούγεται πάρα πολύ έντονα με αποτέλεσμα να χάνεται η μαγεία των υπόλοιπων οργάνων.
Το δεύτερο κομμάτι λέγεται “Living In Shadows”,όπου εδώ το κλασσικό heavy/hard rock στοιχείο συνεχίζει να υπάρχει αλλά τα φωνητικά της Ελένης παραπέμπουν περισσότερο σε Epica,Nightwish και γενικότερα σε ότι αφορά το πιο κλασσικό female-fronted metal.
Στο τρίτο κομμάτι “River Of Sins”,συμμετέχει ο Κυριάκος Μπουλουμπάσης,μια πολύ όμορφη φωνή αλλά πάρα πολύ σιγανή χωρίς σχεδόν καθόλου ένταση,βέβαια στο κομμάτι υπάρχουν ωραίες μελώδίες και ένα δυναμικό κιθαριστικό solo που φτιάχνουν την ατμόσφαιρα στην όλη σύνθεση.
Και τέλος με το τέταρτο instrumental κομμάτι,που είναι το ομότιτλο του ΕΡ,ένα κομμάτι γεμάτο ένταση,πάθος και δυναμισμό που γεμίζει τα αυτιά μας με πολύ καλά riffs και heavy solos,ένα κομμάτι που θα μπορούσε να είναι κατάλληλο για το κλείσιμο μιας πολύ δυνατής προσπάθειας.


Γενικά αυτή η κυκλοφορία,είναι μια πολύ αξιοσέβαστη πρώτη δουλειά,όμως θα προτιμούσα να υπάρχουν κομμάτια χωρίς Guests, αλλά μόνο με την κύρια τραγουδίστρια του συγκροτήματος,γιατί έτσι χάνεται η αίγλη στην παρουσία των φωνητικών και χάνεται και η ταυτότητα της μπάντας,ας ελπ΄ισουμε ότια θα διορθωθούν στο (ελπίζουμε σύντομα) ντεμπούτο album τους.

(7,5/10)


Για το Metal View:Γιάννης Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: