Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

FATAL MUTINY-INSULT TO LIFE(Demo Review)

Οι Fatal Mutiny είναι μια thrash metal μπάντα από τα Γιάννενα που δημιουργήθηκε το 2010 και προς το παρόν έχει κυκλοφορήσει το παρόν demo.
Το συγκρότημα αποτελείται από τον Δημήτρη(lead guitar,vox),από τον Κώστα(lead guitar),από τον Σάκη(τύμπανα) και από τον Χρήστο(μπάσο).

Το demo περιέχει 3 κομμάτια τα οποία με την σειρά είναι τα:
1)”No Peace Without Blood”:Με την αρχή της κιθάρας καταλαβαίνουμε ότι είναι και πολύ old-schoolια όλο το demo,βαριές και ακατέργαστες κιθάρες δίνουν πολύ πόνο,το πάθος και το μίσος κυριαρχούν και ένα πολύ καλό solo που μου έφερνε στο μυαλό λίγο από τα πρώτα των Death μας ξετρελαίνει!!!!
2)”Insult To Life”:Δεύτερο το ομώνυμο του demo το οποίο στον ήχο είναι τόσο ωμό όσο και το προηγούμενο,έχοντας πάρει πράγματα από Sodom,Destruction και λίγο Slayer,μας δίνουν μια κλωτσιά και μας πετάνε σε ένα νοητό pit,κομμάτι που είναι αρκετά τεχνικό στα σολαρίσματα και σε μερικά μικρά κενά υπάρχει ένα μικρό bass solo(επιτέλους)!!!!
3)”Ligeia”:Και τέλος σειρά έχει το μεγαλύτερο σε διάρκεια κομμάτι της μπάντας που έχει επιρροές και στυλ από διάφορα thrash groups των “αθάνατων” 80s όπως Metallica,Coroner,Slayer(κυρίως σε μερικά μέρη των φωνητικών),λίγο από Kreator όπως και μερικά riffάκια από Megadeth.Σίγουρα πιο δυνατός και καθαρός ο ήχος σε σχέση με τα προηγούμενα κομμάτια

Μια πολλή καλή προσπάθεια για πρώτη studio δουλειά που μας δίνει μια γεύση για το τι πρόκειται να δούμε στο μέλλον της μπάντας.
Αν υπήρχε καλύτερος ήχος στα όργανα(γιατί τα drums ειδικά,ακούγονταν πολύ άσχημα και το μπάσο έμοιαζε σχεδόν ανύπαρκτο) και αν υπήρχε περισσότερη προσωπική ταυτότητα της μπάντας στον ήχο τότε θα μιλούσαμε για το άριστο αποτέλεσμα,πάντως, παιχτικά και τεχνικά τα παιδιά είναι τέλεια και τα φωνητικά σπέρνουν!!!!!
Καλή συνέχεια και με το καλό να ακούσουμε κάποιο full-length σας!!!!

(77/100)

Για το Metal View:Γιάννης Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: