Κυριακή 19 Απριλίου 2026

GUS G-STEEL BURNER (Album Review)

 Ο Gus G πάντα είναι πολυπράγμων, πάντα είναι μέσα στα πράγματα, αλλά μια προσωπική του κυκλοφορία, κάπως μας έλειψε. Πέντε χρόνια μετά το "Quantum Leap", έρχεται το πέμπτο του άλμπουμ, με τον τίτλο "Steel Burner", φέρνοντας μαζί του νέους καλεσμένους, κάποιους παλιούς γνώριμους και φυσικά καταιγισμό riffs και solos, ως αναμενόμενο.


Melechesh στο Metal View: Επιστρέψαμε γιατί ήρθε η κάθαρση, με στοιχεία εκδίκησης, θυμού κι απογοήτευσης

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα συγκροτήματα στον ακραίο χώρο, κι άκρως επιδραστικά στη μουσική σκηνή της Ανατολής, είναι οι Melechesh. Το black metal σχήμα που ανέδειξε τη μυσταγωγία και τα σκοτεινά μυστήρια της Μεσοποταμιακής μυθολογίας, σπάει τη δισκογραφική του σιωπή, 11 χρόνια μετά. Με αφορμή λοιπόν το νέο ΕΡ, "Sentinels Of Shamash", ο ιθύνων νους και μπροστάρης της μπάντας, Ashmedi, μιλάει στο Metal View.


Παρασκευή 17 Απριλίου 2026

EXODUS-GOLIATH (Album Review)

Οι ιδρυτές και θρύλοι τoυ Αμερικάνικου thrash, επέστρεψαν μετά από μια πεντετία, αφήνοντας μας με στροβιλισμούς riff κι ένα αίσθημα αναγέννησης. Από τότε όμως άλλαξαν πολλά όπως φαίνεται στη νοοτροπία των Bay Area legends, και το "Goliath" αποφάσισε κάπως να δείξει ένα άλλο πρόσωπο, προσπαθώντας να κρατήσει κάτι από την ταυτότητα της τραχύτητας που ξέρουμε. Είναι όμως έτσι η κατάσταση;!


Green Carnation- "A Dark Poem, Pt.2: Sanguis" (Album Review)

Οι Νορβηγοί Green Carnation δεν κάνουν ποτέ εκπτώσεις στην καλλιτεχνική τους αξία, και πάντα εμφανίζονται στο προσκήνιο όταν έχουν κάτι πραγματικά να πουν. Μετά το reunion του, γύρισαν στη σπηλιά τους, και τώρα μας "κακομαθαίνουν" με τις κυκλοφορίες τους, σε βάθος ενός χρόνου. Η τριλογία τους, δείχνει πως βρίσκονται σε ένα πολύ καλό, δημιουργικό φεγγάρι, και στα μέσα στης φετινής χρονιά ήρθε το δεύτερο μέρος της, "Sanguis".