Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

BEHEADED-ONLY DEATH CAN SAVE YOU (Album Review)

 Eίκοσι χρόνια από την πρώτη τους δουλειά, και μόλις μια διετία μετά το "Beast Incarnate", οι death metallers Beheaded από την Μάλτα ήρθαν με τον διάδοχο του. Η ενέργεια και η κακία είναι διάχυτη, ενώ ο θάνατος μένει σύντροφος στο "Only Death Can Save You".


Mε το εναρκτήριο "The Charlatan's Enunciation", να μας πιάνει απ΄τα μούτρα, οι Μαλτέζοι επιστρέφουν και μας δείχνουν την hardcore πλευρά τους, ενώ δεν παραλείπουν να μας κάνουν μια μικρή επίδειξη ικανοτήτων με το drumming τους. Τα πράγματα όμως δεν είναι ίδια στη συνέχεια, καθώς στα "Evil Be To Him Who Evil Seeks", και "A Greater Terror" επανέρχονται στα κλασικά και αρκετά τεχνικά death metal μονοπάτια τους, που θυμίζουν σε κάποια σημεία τους θρυλικούς Morbid Angel, και σε κάποια άλλα Bolt Thrower, ενώ το "Unholy Man" που λαμβάνει τη σκυτάλη παίρνει ένα πιο thrash μονοπάτι, το οποίο όμως δε ξεφεύγει από την ατμόσφαιρα του δίσκου.

Από την άλλη, το "Embrace Your Messiah" είναι ίσως το πιο καλοδουλεμένο κομμάτι της μπάντας, επίσης εμφανώς επηρεασμένο από την Αμερικάνικη σκηνή και δεν ντρέπεται καθόλου για αυτό. Το "The Papist Devil" όμως έρχεται τελείως αντίθετα, καθώς μπορεί να είναι ένα κομμάτι γεμάτο ενέργεια, αλλά εκτός αυτού είναι σχετικά αδιάφορο, ακολουθώντας τα χνάρια της εισαγωγής.

Το "Gallows Walk" με τις ψαλμωδίες του και τις αργές του μελωδίες, μας φέρνει πιο κοντά προς το τέλος, και το ομώνυμο "Only Death Can Save You",  το οποίο έρχεται ιδιαίτερα επιθετικό, άγριο και άμεσο, με τον επίλογο του "From The Fire Where It All Began" να ακολουθεί και να κλείνει τον δίσκο με μια παλιομοδίτικη αίσθηση και το μπρίο που γενικά έχει όλο το σύνολο.

Όσοι θέλουν έναν δίσκο για ξύλο, πόνο, αίμα, δάκρυα και ιδρώτα, χωρίς πολλά πολλά, τότε το έκτο πόνημα των εν λόγω κυρίων είναι ότι πρέπει. Από την άλλη αν κάπιος θέλει πρωτοτυπία στο death metal του, ας του δώσει μια μικρή ευκαιρία γιατί κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία θα βρει. Προσωπικά, είμαι από τα άτομα που βλέπει ότι το "Only Death Can Save You" έχει στοιχεία που αγαπάει ο κόσμος στον ακραίο ήχο, αλλά φλερτάρει πολύ με το κλισέ και αυτό με κάνει να πέφτει στα μάτια μου. Παρόλα αυτά, η νέα δουλειά των Μαλτέζων είναι ότι πρέπει για όσους γουστάρουν At The Gates, Bolt THrower, Morbid Angel, Immolation και Obituary.

(7,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου