Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

TERRORIZER-CAUSTIC ATTACK (Album Review)

 Οι ορδές των ζόμπι έτρωγαν τα μυαλά μας για μια εξαετία, αφού από τότε είχαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους με τη δισκογραφία οι ιστορικοί Terrorizer. Πλέον, έρχονται ξανά ορεξάτοι και με φρέσκες ιδέες, στο τέταρτο πόνημα,"Caustic Attack", όπου εκτός του θρυλικού Pete Sandoval, βλέπουμε και το πάθος του "μπροστάρη" Sam Molina (ex-Calibos, Monstrocity) και του κιθαρίστα Lee Harrison (Monstrocity, Obituary, ex-Atheist, Malevolent Creation).
Αποτέλεσμα εικόνας για terrorizer caustic attack

Ήδη με το εναρκτήριο "Turbulence" παρατηρούμε πως φρένο δεν υπάρχει αφού οι ταχύτητες είναι ανεξέλεγκτες, ενώ ο ήχος εξ αρχής δεμένος παρόλο που η τωρινη σύνθεση, δισκογραφικά τουλάχιστον, δεν έχει ξανασυνεργαστεί. Στο ίδιο τρελαμένο μοτίβο συνεχίζεται και το "Invasion" θυμίζοντας έντονα Morbid Angel στα τύμπανα και Deicide στις κιθάρες, όπως το ίδιο συμβαίνει και με το "Conflict And Despair".

Συνεχίζοντας, διαπιστώνουμε καθαρότερα, ότι η κατεύθυνση του νέου δίσκου των Αμερικάνων, είναι πιο deathmetal-αδική, παρά grindcore όπως τύχαινε να τους συνηθίσουμε, και αυτό γίνεται εμφανές σε κομμάτια πιο αργά σχετικά, αλλά κυρίως σκοτεινότερα, σαν το "Devastate", "Trench Of Corrpution" και "Sharp Knives". Βέβαια, το "Infitration", είναι από τα κομμάτια που "παντρεύουν" εύκολα τα δύο είδη μεταξύ τους, ενώ το "Crisis", μοιάζει σαν να βγήκε απευθείας από το "Blessed Are The Sick".
Σχετική εικόνα

Τέλος, κομμάτια σαν το "Caustic Attack", "Poison Gus Tsunami" και το καταληκτικό "Wasteland", επανέρχονται σε όλα τα κλασικά μοτίβα των Terrorizer, χωρίς όμως να ξεφεύγουν από την αρμονία του συνόλου.

Η ακρότητα των Terrorizer, σίγουρα έλειψε έξι χρόνια από τους απανταχού κάφρους, αλλά όπως φαίνεται η δοκιμή σε λίγο πιο ξεχωριστά μονοπάτια φαίνεται βοήθησε. Μπορεί η death metal κλίση που εχεί αυτός ο δίσκος να μη ξεφεύγει από το παρελθόν των μελών της μπάντας, αλλά δε ξεφεύγει τελείως ούτε και από την προηγούμενη δισκογραφία, καθώς όπως προανέφερα οι φρενήρεις ταχύτητες και το ανελέητο drumming του Sandoval πρωταγωνιστούν, όπως επίσης και οι μικρές σε διάρκεια συνθέσεις των δεκατεσσάρων (!!!) κομματιών του "Caustic Attack".

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου