Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ DEMON PRAYERS ΣΤΟ METAL VIEW

Οι Demon Prayers,μια νέα thrash metal μπάντα από την Λαμία,έχοντας κυκλοφορήσει το πρώτο τους EP,είπαν λίγα λόγια στο Metal View και ιδού,αυτούσια τα λόγια του frontman του σχήματος,του Alex.

-Καλησπέρα,ποιοι είναι οι Demon Prayers?

Καλησπέρα! Οι Demon Prayers είναι μια Thrash Metal από την Λαμία και δημιουργήθηκαν το 2009 απο τον drummer μας Στέλιο, τον πρώην κιθαρίστα και τον μπασίστα μας. Τωρα τα μέλη είναι ο Αλεξ bass/vocals o Πάνος Lead Guitar/back vox, Βασίλης κιθαρα και Στέλιος στα Drums. Υπήρξαν και 2 άτομα στην θέση της κιθάρας τα οποία όμως εχουν αντικατασταθεί.


-Πως και έχετε διαλέξει το Demon Prayers για όνομα της μπάντας?


Ψάχναμε να βρούμε ένα ευκολομνημόνευτο όνομα που να θυμίζει όμως τις παλιές εποχές του Thrash. Συμφωνήσαμε όλοι λοιπόν πως αυτό ήταν τo όνομα που θέλαμε και μας ταίριαζε.

-'Eχετε κυκλοφορήσει πρόσφατα ενα ΕΡ με τιτλο "Μorbid Τerror" που εγιναν οι ηχογραφησεις? και τι διαφορες θα βρει ο ακροατης σε σχεση με το demo σας?

Το EP το ηχογραφήσαμε το καλοκαίρι του 2012 στο Made In Hell Studio στην Αθήνα μαζίμε τον David Prutend ο οποίος μας βοήθησε πάρα πολύ τόσο στις ηχογραφήσεις όσο και στο αποτέλεσμα το οποίο ειναι αρκετά ικανοποιητικό. Όσο για τις διαφορές που θα βρει κανείς στο Demo ειναι εμφανείς και απο το συνθετικό μερος και απο θέμα παραγωγής το οποιο δεν εχει καμιά σχέση με αυτή απο το EP. Δουλέψαμε περισσότερο, προσέξαμε καλύτερα τον ήχο και πιστεύουμε πως θα το καταλάβει όποιος το ακούσει!


-Είστε ευχαριστημένοι απο το τελικό αποτέλσμα ή θα θέλατε να διορθώσετε κάτι ακόμη?

Είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα το οποίο βγήκε καλύτερο απ'ότι το περιμέναμε. Θα θέλαμε βέβαια να διορθώσουμε κάποιες λεπτομέρειες, αλλά αυτά τα αφήνουμε για το Full-Length μας.


-Ποιος ειναι αυτός ο νοσηρός τρόμος? στιχουργικά πιάνεστε από θέματα πολιτικής,θρησκείας και κοινωνίας όπως οι περισσότερες thrash μπάντες ή και με άλλα θέματα?


Ο νοσηρός τρόμος για τον οποίο μιλάμε ειναι ο τρόμος ο οποίος προκαλείται απο τους αγανακτισμένους ανθρώπους οι οποίοι δεν αντεχουν αυτή την καταπίεση απο καποιους που ειναι σε ''ανώτερες θέσεις'' και δείχνουν το μίσος τους μέσα απο αυτό. Όσο για τους στίχους μας, καταπιανόμαστε πιο πολυ με θέματα κοινωνικοπολιτικά και ειναι ενα μείζον θεμα τη σήμερον ημέρα .


-Σκέφτεστε να κυκλοφήσετε στο κοντινό μέλλον κάποιο full-length album?

Είναι στα άμεσα σχέδια μας. Σκεφτόμαστε να ξεκινήσουμε το καλοκαίρι να ηχογραφούμε αλλά δεν είναι τίποτα σίγουρο ακομη.


-Ποια είναι τα μουσικά σας πρότυπα και στο thrash αλλά και γενικότερα στο metal?

Σαν μπάντα απο την Thrash σκηνή μας αντιπρωσοπεύουν και ειναι σαν πρότυπα οι Kreator Exodus, Sodom, Sepultura, Spider Kickers κ.α. Τώρα πέρα από το Thrash, οι Hatebreed, Dying Fetus, Obituary Aborted και πολλές άλλες.

-Θα θέλατε να μας πείτε ελληνικές μπάντες που αγαπάτε είτε παλιές και γνωστές είτε καινούριες και ανερχόμενες ..

Suicidal Angels οι οποίοι ειναι ίσως από τις πιο πετυχημένες Ελληνικές μπάντες, Released Anger, Exarsis,Endless Revovery,Exordial,Malicious Silence, Inveracity και Mass Infection .

-Υπάρχουν προβληματα στα συγκροτήματα που βρίσκονται στην επαρχία και αν ναι ποια είναι αυτα?

Είναι αρκετά δύσκολο διότι δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και μέρη να παίξει κανείς Live και αν θες να πας σε κάποια άλλη πόλη ειναι τα έξοδα αρκετά. Προσπαθούμε όμως να κλείνουμε Live όπου μπορούμε και γενικώς το ''κυνηγάμε'' γιατι μας αρέσει αυτό που κάνουμε.


-Πόσο σημαντικό είναι για μια μπάντα να κάνει συχνά Live?

Είναι πολύ σημαντικό διότι η μπάντα κερδίζει όλο και περισσότερη εμπειρία, είναι σε εγρήγορση και χτίζει σιγά σιγά το κοινό της. Είναι ο καλύτερος τρόπος να προωθείς τη μουσική σου αλλά και το όνομα του γκρουπ σου, παίρνεις συμβουλές από πιο έμπειρα άτομα (αν υπάρχουν) και μπορείς ακόμη και να εμπνευστείς από τα κομμάτια των άλλων συγκροτημάτων.


-Έχετε κάποιο κοντινό Live τώρα αυτον τον καιρό?

Έχουμε ενα Live στο 7Sins στις 12 Μαιου με τους Plague,Biotoxic Warfare, Benefactor Decease, Exordial και Sarcastic Obedience.


-Τι θα συμοβουλέυατε ένα παιδί που θέλει να ξεκινήσει μια μπάντα?

Θα τον συμβουλεύαμε να κάνει πολλή υπομονή και να δουλέψει όσο περισσότερο μπορεί Αν κάποιος δημιουργήσει μια μπαντα για την πλάκα και να περνάει την ώρα του δεν χρειάζεται να δουλέψει τόσο αλλά αν το σκέφτεται επαγγελματικά είναι δύσκολη φάση και πρέπει να αφοσιωθεί στη μπάντα και να κάνει πολλές υποχωρήσεις. Όμως είτε το κάνει για την πλάκα του είτε επαγγελματικά το σημαντικότερο ειναι πως πρέπει να το γουσταρει .


-Το ΕΡ σας "morbid terror" από που μπορεί να το προμηθευτεί κάποιος που ενδιαφέρεται?

Όποιος θελει να προμηθευτεί το EP μας μπορεί να στείλει μήνυμα στη σελίδα της μπάντας μας η στα μέλη του συγκροτήματος.


- Αυτά από εμάς ο επίλογος δικός σου..

Ευχαριστούμε πολύ που μας δώσατε την ευκαιρία να πούμε 2 λόγια για εμάς και το EP μας που βγήκε πριν λίγο καιρό και να ευχαριστήσουμε ολους τους φίλους και fans μας για το Support τους. Καλή συνέχεια στη σελίδα σας και ελπίζουμε να τα ξαναπούμε ,αυτή την φορά για το Full-Length. Thrash!


Για το Metal View:Γιάννης Χ.

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Αφιέρωμα: 26 χρόνια Rotting Christ



Οι Rotting Christ Δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 1987 από τα αδέλφια Σάκη και Θέμη Τόλη, όταν ήταν 16 χρονών. Επηρεασμένοι από black metal συγκροτήματα όπως οι Venom και οι Celtic Frost, κατάφεραν με το χρόνο να γίνουν μια από τις πιο καλές και γνωστές black metal μπάντες της Ελλάδας.
Tο 1993 έκαναν την πρώτη τους παγκόσμια περιοδεία (την «Fuck Christ Tour») μαζί με μεγάλα ονόματα του black metal, όπως οι Immortal και οι Blasphemy. Από τότε έχουν συμμετάσχει σε δεκάδες φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και έχουν παίξει σε όλα σχεδόν τα σημεία της γης: από Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Η.Π.Α, Μολδαβία, Περού, Μεξικό, Βραζιλία, Κολομβία, Τουρκία μέχρι και... Σιβηρία.
Το «αντιχριστιανικό» όνομά τους Rotting Christ τους έχει δημιουργήσει αρκετές φορές προβλήματα. Το Νοέμβριο του 1999 στις Η.Π.Α ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός Gary Bauer τους επιτέθηκε δημόσια, χαρακτηρίζοντας τους (ανάμεσα σε άλλα) και «Αντι-Καθολικούς». Ο τραγουδιστής τους, έκανε την εξής δήλωση: «Ζώντας σε (υποτιθέμενη) δημοκρατία, έχω την εντύπωση ότι όλοι έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε κριτική στις θρησκείες αν το θέλουμε. Εμείς απλά πιστεύουμε ότι είναι σάπιες (rotting). Αυτό δε σημαίνει ότι κάνουμε σταυροφορία υπέρ του Σατανά».
Το καλοκαίρι του 1997 αρχίζουν να απομακρύνονται από το Black Metal παρελθόν τους, με αντιπροσωπευτικό άλμπουμ το ακόμα εμπορικό και δημοφιλές “A Dead Poem”. Με αυτό αρχίζουν να γίνονται γνωστοί σε κύκλους που δεν έχουν σχέση με την Black και Death metal. Το παλιό τους logo δεν χρησιμοποιήτε πλέον και αντικαθιστάται από ένα άλλο με περισσότερο gothic στυλ το οποίο προκαλεί αντιδράσεις από φανατικούς περισσότερο υποστηριχτές που πιστεύουν οτι το group έχει ξεχάσει τις ρίζες του και το Black metal παρελθόν του
Το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονίας εμφανίζονται στο Open Air Festival στο ΟΑΚΑ μαζί με τους Venom, το συγκρώτημα που στην ουσία τους παρακίνησε να αρχίσουν μουσική καριέρα. Ένα χρόνο μετά ακολουθεί το άλμπουμ “Sleep of the Angels” που τους οδηγεί στην πρώτη τους παγκόσμια τουρνέ. Ακολουθούν πολλές εμφανίσεις στο Ρόδον. Ενώ το 2000 και 2001 κυκλοφορούν τα “Khronos” και “Sanctus Diavolos”. Το τελευταίο ίσως αποτελεί το καλύτερο άλμπουμ τους ως τώρα, αφού έχουν χρησιμοποιήσει χορωδίες και η μίξη του ήχου είναι έργο του Fredrik Nordström.
Ωστόσο το άλμπουμ που έχει λάβει τις καλύτερες κριτικές και έγινε αποδεκτό και απο τα 2 είδη κοινών που τους ακολουθεί είναι το Theogonia. Παρά τις εσωτερικές αλλαγές, η στυλιστική προσέγγιση των Rotting Christ δεν έχει αλλάξει ριζικά. Οι Rotting Christ μετά απο 26 χρόνια παραμένουν πιο παραγωγικοί απο ποτέ, βοηθώντας να παραμείνει ενεργή η Black metal κουλτούρα.

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Nέα μπάντα από τον μπασίστα των Black Mamba



Μετά την διάλυση  των Black Mamba το 2012 ο μπασιστας τους Ιγνάτιος Σταματονικολός ανακοινωσε την δημιουργία νέου σχήματος που ονομάζεται   SYPSIS  και θα κινείται  στο χώρο του Techno-Thrash Metal.