Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Συνέντευξη με τον Ανδρέα Λάγιο των NIGHTSTALKER

Γεμάτος χαρά,όρεξη και ευγένεια,ο μπασίστας των Nightstalker(ex-Rotting Christ) Ανδρέας Λάγιος,έδωσε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης και κυρίως για το συγκρότημα του και την νέα δουλειά “Dead Rock Commandos”.


-Καλησπέρα Ανδρέα,φέτος κυκλοφορήσατε τον νέο σας δίσκο Dead Rock Commandos,τι θα θέλατε να δηλώσετε με αυτό τον τίτλο;
Καλησπέρα Γιάννη,κοίτα,βασικά αυτό το όνομα ήταν ένα αστείο λογοπαίγνιο του Αργύρη,μας το πρότεινε και μιας και άρεσε σε όλους το βάλαμε σαν τίτλο.
-Με αυτόν τον τίτλο μήπως θα θέλατε να δηλώσετε ότι για μερικούς το rock είναι νεκρό και ίσως εσείς είστε συνεχιστές του;
Όχι για κανέναν λόγο,ίσα ίσα που πιστεύω ότι το rock είναι και πιο ζωντανό από ποτέ,και απλά εμείς κάνουμε αυτό που γουστάρουμε και προσπαθούμε να το κάνουμε καλά!!
-Επίσης,και το artwork είναι κάπως περίεργο θα έλεγα,για εξήγησε το μας λίγο.
Χαχα,το artwork επίσης είναι άλλη μια ιδέα του Αργύρη,ήθελε να έχουμε για εξώφυλλο έναν πύθωνα με ένα φαγωμένο μήλο,το δώσαμε σε έναν Γερμανό ζωγράφο και αυτός το έκανε έτσι όπως το βλέπεις τώρα,άρεσε στον Αργύρη,άρεσε και σε εμάς και έτσι είπαμε να μπει.
-Ο Αργύρης το σκέφτηκε θέλοντας να συμβολίσει κάτι ή όχι;
Όχι απαραίτητα,απλά του είχε καρφωθεί στο μυαλό,αλλά εντάξει και από την άλλη ίσως έχει να κάνει και με την γνωστή ιστορία με το φίδι και το μήλο στον Παράδεισο κτλ..
-Μάλιστα..τώρα θέλω να πάμε λίγο και ως προς το περιεχόμενο του δίσκου,θα έλεγα ότι αυτός ο δίσκος έχει κάτι το πιο 70s και το πιο vintage στον ήχο.
Όντως αυτό ισχύει,μιας και είμαστε φίλοι αυτού του ήχου,από την αρχή θέλαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο και έτσι πήγαμε και σε ένα studio στην Κηφισιά που έχει μηχανήματα με αναλογικό ήχο. Επίσης είναι και το είδος που παίζουμε κάπου πιο κοντά σε αυτόν τον ήχο οπότε θέλαμε να βγάλουμε ένα αποτέλεσμα όσο πιο κλασσικό γίνεται.
-Επηρεαστήκατε από κάτι συγκεκριμένο,είχατε κάποια ξεχωριστά ακούσματα ώστε να μπορέστε να κάνετε το καλύτερο αποτέλεσμα;
Όχι κάτι παραπάνω από αυτά που ακούμε συνήθως,και ούτως ή άλλως,τα περισσότερα ακούσματα μας έχουν σχέση με τον rock και metal ήχο των 70s & early 80s περίπου,άλλωστε μας θεωρώ μια μπάντα που παίζει δυνατό blues και ενώνει τον κλασσικό ήχο των Sabbath με τον δυνατό και κάπως groovy ήχο των Hawkwind,χαχα.
-Επίσης σαν πιο “old-school” μπάντα που είστε να φανταστώ ότι κάνατε 10 τα κομμάτια του δίσκου ώστε να ταιριάζουν και καλύτερα με τα SIDE A & SIDE B στο βινύλιο;
Βασικά δεν ήταν σκόπιμο να μπουν 10 κομμάτια στον δίσκο,είχαμε αρκετά κομμάτια έτοιμα απλά τα καλύτερα για εμάς έτυχε να είναι 10 και αυτό μας βοήθησε και για τις μεριές ου βινυλίου...Άλλωστε πλέον το βινύλιο πουλάει αρκετά,περισσότερο απ'οτι πουλούσε 10 χρόνια πριν, σε αντίθεση με το CD που χρόνο με τον χρόνο μειώνεται η ζήτηση του με “κίνδυνο” να εξαφανιστεί.
-Η ανταπόκριση του δίσκου μέχρι στιγμής;
O δίσκος πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής και χαίρομαι για αυτό,επίσης επειδή αργούμε συνήθως να βγάλουμε και καινούριο δίσκο ο κόσμος περιμένει πιο πολύ σιγά σιγά μαζεύονται και νέοι fans,οι παλιοί θέλουν να δουν και νέες δουλειές και όχι μόνο τις πιο παλιές μας και γενικά ο δίσκος έχει καλή ανταπόκριση.
-Ηχογραφήσεις,παραγωγή και μίξη έγιναν Ελλάδα,το mastering έγινε στις ΗΠΑ,πως και αποφασίσατε να γίνει εκεί;
Αφού είχαμε υπογράψει με την Small Stone και είχαμε τελειώσει τις ηχογραφήσεις μας είπε ο ιδιοκτήτης της ότι ξέρει έναν τύπο που κάνει mastering έτσι του δώσαμε το υλικό μας και το έφτιαξε. Εν τω μεταξύ οι Αμερικάνοι έχουν μια διαφορετική αντίληψη για το mastering,δηλαδή δίνουν πιο πολύ έμφαση στις κιθάρες,τις κάνουν πιο “φορτσάτες”. Επίσης με αυτόν τον τύπο είχαμε μια άριστη συνεργασία και άμεση συνεννόηση,μόλις του είπαμε τι ακριβώς θέλαμε με την δεύτερη προσπάθεια έβγαλε αυτό που του ζητήσαμε με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.
-Βλέπω ότι έχετε συχνές αλλαγές σε εταιρείες,πώς και έτσι;
Απλώς έληξε το συμβόλαιο μας με την Meteorcity,μιας και ήταν μόνο για έναν δίσκο όπως και το τωρινό συμβόλαιο με την Small Stone.Επίσης όταν είχαμε ήδη κάνει κάποια promo demos τα στέλναμε σε εταιρείες,και είχαμε ξαναστείλει στην Meteorcity αλλά πλέον δεν είναι και τόσο ενεργή και έχει και κάποια οικονομικά προβλήματα,στείλαμε και στην Small Stone,όπου τους άρεσαν τα κομμάτια και ήθελαν να συνεργαστούν,επίσης βλέπω ότι η Small Stone δείχνει αρκετό ενδιαφέρον για τις μπάντες και είναι αρκετά δραστήρια,όχι πως η προηγούμενη δεν ήταν αλλά λόγω των προβλημάτων που έχει δεν τόση κινητικότητα πια.
-Επίσης τον Δεκέμβριο που μας πέρασε το Metal Hammer είχε κυκλοφορήσει ένα επετειακό CD με διασκευές των Iron Maiden από διάφορα ελληνικά συγκροτήματα,και εσείς παίξατε το “Running Free” πως και διαλέξατε αυτό το κομμάτι;
Χαχ,κοίτα να δεις,με πήραν τηλέφωνο από τα κεντρικά του περιοδικού και μου είπαν Ανδρέα το και το,αρχικά δεν ήμουν πολύ ζεστός γιατί δεν είχε τύχει μαζί με τα παιδιά να παίξω ποτέ Maiden,άσχετα ότι εγώ με τους Maiden ξεκίνησα να μαθαίνω μπάσο.Όταν το είπα στα παιδιά ούτε αυτοί ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα αλλά τελικά είπαμε να δοκιμάσουμε και πιο κοντά στο ύφος μας ήταν μόνο δύο κομμάτια αυτό και το Wrathchild,που εγώ προσωπικά λατρεύω την μουσική του Wrathchild αλλά στιχουργικά δεν μας πολυάρεσε και δεν ταίριαζε κιόλας,ενώ το Running Free και σε μουσική και σε στίχους ήταν ιδανικό με το δικό μας στυλ και έχει κιόλας αυτό το street rock ύφος που προσωπικά αγαπώ!!

-Τους Nightstalker τους έχει επηρεάσει καθόλου η κρίση σε σχέση με τα live,merch,CDs κτλ;
Ευτυχώς όχι,ίσα ίσα που κάθε φορά τα live μας είναι αισθητά αυξημένα,είμαστε μια μπάντα που ούτε ακριβό merch ή εισιτήριο έχουμε,οπότε ο κόσμος αυτό το σέβεται και μας στηρίζει. Επίσης πολλές φορές κάποιος μπορεί να μην βγει κάποιο Σαββατόβραδο για να πάει σε ένα live και να πιει εκεί μια μπύρα και είναι κάτι που το κάνω και εγώ πολλές φορές.
-Πάμε κάπου αλλού τώρα,πως τα βλέπεις τα πράγματα με την Ελληνική rock/metal σκηνή; Πιστεύεις ότι το διαδίκτυο βοηθάει;

Καταρχάς,θέλω-δεν θέλω είμαι μέσα τα πράγματα και παρακολουθώ την νέα Ελληνική σκηνή και πολλές φορές κάνουμε και live με μερικά νέα ονόματα. Βλέπω ότι τα παιδιά που αγαπάνε την μουσική και είναι σε συγκροτήματα προσπαθούν για το καλύτερο και ψάχνουν ευκαιρίες για live.Επίσης πιστεύω ότι το internet έχει βοηθήσει τα συγκροτήματα να έχουν μια σελίδα να τους μαθαίνει ο κόσμος,πράγμα που πριν 20-30 χρόνια δεν θα μπορούσε να γίνει,αλλά βλέπω επίσης ότι μια μπάντα είναι μόνο φτιαγμένη στο internet με φωτογραφίες και λογότυπα,αλλά να μην έχουν κάνει καν κάποιο live και το θέμα σε μια μπάντα είναι να παίζεις μουσική και όχι να το παίζεις μουσικός ή να βγαίνεις ωραίος σε φωτογραφίες για να ψάχνεις γκόμενα ή να το παίζεις μάγκας με τους φίλους σου. Επίσης το internet πέρα ότι έχει βοηθήσει με τις πολλές σελίδες και τα σχετικά με την μουσική sites που μπορούν να προβάλλουν τα συγκροτήματα,έχει και το κακό ότι εξαιτίας του download κτλ,είναι πολύ δύσκολο κάποιος να ζήσει μόνο από την μουσική!!
-Γενικά με τις νέες κυκλοφορίες που βγαίνουν από τις μπάντες πιστεύεις ότι υπάρχουν μουσικοί που είναι άξιοι να γίνουν γνωστοί και να μοιάσουν σε πιο μεγάλα ονόματα της Ελληνικής σκηνής;
Σίγουρα και μπορούν,άλλωστε η Ελλάδα έχει πολύ καλούς μουσικούς,και μεγάλα ονόματα αλλά και πιο μικρά που σίγουρα πρέπει να τους βρουν οι fans και να τους στηρίξουν γιατί πολλές μπάντες όχι μόνο χρειάζονται υποστήριξη αλλά την αξίζουν κιόλας.
-Εσύ μεγαλωμένος στα 80s και τα 90s,πες μας λίγο τις δυσκολίες που είχε ένας νεαρός μεταλάς και ένας νεαρός μουσικός τότε.
Κοίτα Γιάννη,τότε τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα από τώρα,γιατί τότε ένας μακρυμάλλης σαν εσένα ή εμένα ήταν δακτυλοδεικτούμενος,θεωρούταν ο αλήτης της γειτονιάς,ένα παράδειγμα προς αποφυγή. Ακόμα χειρότερο ήταν όταν κάποιος είχε τρύπα κάπου ή φορούσε μαύρες μπλούζες με συγκροτήματα μπορούσαν να σε πουν “Σατανά”,αδερφή και πολλά άλλα,ήσουν σταμπαρισμένος χωρίς να έχεις κάνει τίποτα,όπως και στα ροκάδικα πάντα υπήρχαν μπάτσοι απέξω και πολλές φορές σε πλακώνανε χωρίς να κάνεις και τίποτα. Τώρα σαν νεαρός μουσικός,εκείνη την εποχή τα μουσικά όργανα μπορούσαν να θεωρηθούν είδη πολυτελείας ήταν και ακριβά και μερικές φορές δεν ήταν και πολύ καλά. Επίσης τότε πολλοί ήθελαν να έχουν κάποια μπάντα αλλά λόγω χρημάτων και εξαιτίας ότι δνε υπήρχαν χώροι πολλές φορές φτιάχνονταν συγκροτήματα και μετά από λίγο διαλύονταν.
-Όμως νομίζω ότι τότε τα πράγματα ήταν πιο αληθινά σε σχέση με τώρα στο θέμα μουσικής,δηλαδή τότε ήσουν μεταλάς γιατί το άκουγες και σου άρεσε και όχι απαραίτητα επειδή ήταν μόδα.
Καλά σίγουρα τότε τα πράγματα ήταν πιο αληθινά,αλλά όχι και πάντα πολλές φορές υπήρχαν κάτι “όμορφοι” που για να πιάσουν καμιά γκόμενα έφτιαχναν μπάντα χωρίς καν να ξέρουν να παίζουν,και γενικά και τότε υπήρχε λίγο ποζεριλίκι,σκέψου κιόλας ότι στα 80s δημιουργήθηκε και το glam metal,το ποζέρικο rock/metal εκείνης της εποχής.

-Πάμε λίγο στους 'Stalker πάλι,είστε μια μπάντα 21-22 χρόνων,μια ζωή σχεδόν,πες μας λίγο για τις δυσκολίες που είχατε και πως ήταν για εσένα να είσαι σε 2 πόστα μαζί μιας και έπαιζες μέχρι πρότινος και με τους Rotting Christ;
Σίγουρα είναι ωραίο που το συγκρότημα έχει κρατήσει τόσο πολύ,άλλωστε είναι και η μπαντα από όπου ξεκίνησα να παίζω,είχαμε βέβαια αρκετά σκαμπανεβάσματα λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας,μερικές φορές αλλάζαμε κάποια μέλη,είχε τύχει να είμαι μόνο εγώ και ο Αργύρης κάποια περίοδο και έτσι έτυχε να κάνουμε κάποια κοιλία αλλά τώρα συνεχίζουμε ήταν δύσκολο να είμαι σε 2 μπάντες ταυτόχρονα μαζί μιας και το πρόγραμμά μου ήταν κάπως βαρύ εξαιτίας των πολλών περιοδειών που είχα με τους Christ.
-H αποχώρηση σου από τους Christ πιστεύεις ότι σε βοήθησε;
Σίγουρα,όπως είπα και πριν είχα βαρύ πρόγραμμα όταν έπαιζα και με τους Rotting Christ,μιας και πολλές φορές στις ηχογραφήσεις με τους Nightstalker τύχαινε να μην μπορώ να είμαι στο studio να επιβλέπω κάποια πράγματα και κάποιες λεπτομέρειες μου ξέφευγαν,τώρα που έχω κάτσει και ασχολούμαι με τους Nightstalker,είμαι καθαρά αφοσιωμένος σε αυτούς και φρόντισα στον νέο δίσκο να μην μου φύγει τίποτα.
-Για τον νέο σας δίσκο θα βγάλετε κάποιο video clip;
Ναι βέβαια,δυο clips συγκεκριμένα για τα κομμάτια “Dead Rock Commandos” και “Children Of The Sun”,μάλιστα το ένα θα βγει τις 2 πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου και το άλλο 1-3 μήνες πιο μετά.
-Τα σχέδια της μπάντας για το 2013;
Θα επανακυκλορήσουμε σε CD κάποιες παλιές δουλειές μας όπως τα ΕΡ “Ritual” και “Side FX”,θα ολοκληρώσουμε την ελληνική μας περιοδεία στην επαρχία και μετά θα κάνουμε ένα mini tour στην Κεντρική Ευρώπη.
-Αμερική έχετε σκεφτεί να πάτε;
Να σου πω την αλήθεια λέμε να πάμε αν τα καταφέρουμε,μιας και το είδος μας πουλάει εκεί πέρα. Επίσης ,νομίζω πως εναδιαφέρονται πολύ να πάμε οι fans εκεί γιατί έχω διαβάσει κάποιες αμερικάνικες κριτικές για τον νέο δίσκο και πραγματικά τους έχει τρελάνει και έχουμε και πολύ καλές βαθμολογίες. Οπότε αν μπορέσουμε και ανταπεξέρθουμε στα έξοδα, τις Visa κτλ,θα προσπαθήσουμε να πάμε μιας και η εταιρεία ήδη μας έχει βρει κάποιον ατζέντη που ενδιαφέρεται.
-Ανδρέα σε ευχαριστούμε πάρα πολύ,ο επίλογος δικός σου.
Εγώ ευχαριστώ πολύ,καλή συνέχεια και θέλω να πω σε όλους να είστε δυνατοί,οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες και για αυτό πρέπει να υπάρχει στήριξη και αλληλεγγύη και τέλος θέλω να πω ότι όσο μπορείτε βοηθήστε την ελληνική σκηνή να δυναμώσει γιατί το έχει ανάγκη και εκεί έξω υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και τα πράγματα είναι πολύ σκληρά!!!

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

OUTLOUD: PRESS RELEASE

PRESS RELEASE:

OUTLOUD, the Greek / USA melodic hard rock band that made waves with their self-titled debut album in 2009 and the follow-up "Love Catastrophe" in 2011 are back with a vengeance.

George Kollias of the band Nile, one of the best extreme metal drummers in the world and long time friend of the band, agreed to participate in Outloud's next album tentatively titled "Let's Get Serious" (due out late 2013 - early 2014) recording all the drums!
Bob Katsionis says: "We (Chandler Mogel,Bob Katsionis and bassist Sverd) are currently working on new melodic and versatile songs,
and George Kollias' addition is gonna put the icing on the cake! We couldn't be more excited about this lineup for our new album. We are deep into the songwriting process and believe that this is some of the best and most powerful material we have written thus far. We can't wait to share it with you!"
Like the band on Facebook at www.facebook.com/outloudtheband and check their official website www.outloud-rock.com for updates!
Additionally, Outloud are auditioning a 2nd guitarist and permanent drummer for the band. If you can sing background and live in Europe it's a major plus! Please forward your links / video / bio etc. to bob_katsionis@yahoo.gr .

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

MORPHEUS TALES-SAMPLES OF REALITY(demo review)

Μια ευχάριστη έκπληξη στον Underground black metal,μας κάνει το ΕΡ των experimental black metallers,Morpheus Tales.
Μια παρέα από Θεσσαλονίκη έχοντας όρεξη για δουλειά,αποφάσισε να βγάλει το παρόν ΕΡ το οποίο περιέχει 3 κομμάτια,τα “samples of reality”, “sleepiness of the carnations” και “hymn to will”. Τρία μεγάλα σε διάρκεια κομμάτια που οι συνθέσες είναι τόσο σκοτεινές ποικίλες,τεχνικές και τόσο τέλειες που δεν σου πάει καρδιά να μην τις ακούσεις μέχρι τέλους.
Επηρεασμένοι από το βόρειο και ατμοσφαιρικό black metal(κυρίως από Arcturus,Dimmu Borgir και Limbonic Art) αλλά και από άλλα είδη μουσικής,μιας και έχει αρκετά στοιχεία από κλασσική μουσική καθώς και από το άλλο άκρο,δηλαδή τον πολύ μοντέρνο ήχο και της industrial μελωδίες.
Επίσης σε μερικά σημεία των τραγουδιών όπως στην αρχή του “Humn to Will” αυτλες οι μυστηριακές χορωδίες φέρνουν αρκετά σε occult metal και στο Genesis των Rottting Christ και νομίζω πως αυτό κάνει την δουλειά αυτή ακόμα πιο πλούσια και παραστατική στα αυτιά του ακροατή.

Γενικά έχω να πω πως είναι μια αρκετά καλή κυκλοφορία,τα μουσικά όργανα ακούγονται όλα όπως θα έπρεπε να ακούγονται,η παραγωγή και η μίξη είναι άριστη και φαίνεται πως τα παιδιά ψάχνονται στους ήχους και τις μουσικές και δεν είναι προκατηλημένοι και κολλμένη στο old school black.
Εύγε παιδιά και καλή συνέχεια σε ότι κάνετε!!!

(8,5/10)

MERCYLESS ATTACK-CALM BEFORE THE SLAUGHTER(demo review)

Μια νέα μπάντα από τα Γρεβενά,έρχεται επίσης να μας ανατινάξει με το σκληρό και ωμό death metal της..και το όνομα αυτής Mercyless Attack,είναι σχεδόν 2 χρόνια μαζί και μετά από κάποιες αλλαγές στα μέλη,τον περασμένο Δεκέμβρη έβγαλαν το πρώτο τους demo που αποτελείται από 3 κομμάτια.
Το line-up της μπάντας είναι οι:Χρήστος στα φωνητικά και την κιθάρα,ο Ηλίας στο μπάσο ,ο Μπάμπης στα τύμπανα και ο Θύμιος στην κιθάρα και τα 3 κομμάτια του demo είναι τα εξής:

1)Calm Before The Slaughter: Ένα πολύ δυνατό κομμάτι που δίνει πολύ πόνο,έχοντας κύρια επιρροή τους Deicide, η φωνή και οι κιθάρες ταλαιπωρούν πολύ τις χορδές και βγάζουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα και μέσα στα 2 λεπτά διάρκειας μας έχουν ζεστάνει καλά για τα επόμενα!!
2)Visions Of Brutality: Επίσης πολύ καλό και δυνατό κομμάτι που φέρνει λίγο σε Slayer,Death και κάτι ελάχιστα σε Kreator. Πολύ δυνατά solos και riffs,κάπου γρήγορα και κάπου λίγο πιο αργά, σου κάνουν τον εγκέφαλο κιμά και τα τύμπανα των αυτιών σου να βουίζουν!!!!!
3)Stench Of Decomposition: Στο ίδιο ύφος με τα προηγούμενα κομμάτια και έχοντας κλασσική αμερικάνικη death metal φόρμα και πολύ τσαμπουκά μας αφήνει και αυτή η δουλειά που καθε τι άλλο και εκτός απο απαρατήρητη αξίζει να είναι.

Γενικά,βλέπουμε για ακόμη μια φορά ότι η ελληνική επαρχία και οι μπάντες της για κανέναν λόγο δεν είναι αμέτοχη,και οφείλω να ομολογήσω πως αυτό είναι κάτι πολύ θετικό.
Τώρα, συγκεκριμένα για τους Mercyless Αttack , φαίνεται πως είναι μπάντα με μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνει και φαίνεται πόσο έχουν κοπιάσει τα παιδιά για να κυκλοφορήσουν την εν λόγω δουλειά τους,αλλά πέρα από τα πολύ καλά φωνητικά και τις κιθάρες θέλω να πω ότι το μπάσο δεν ακουγόταν σχεδόν καθόλου και τα drums ακούγονταν αρκετά άσχημα και δυστυχώς το θέμα της ηχογράφησης και της παραγωγής αδικεί το ταλέντο του συγκροτήματος....ας ελπίσουμε ότι στην επόμενη τους δουλειά θα είναι πιο καλοί σε αυτό.
Τέλος πάντων μην πτοείστε παίδες,καλή συνέχεια και KEEP GOING!!!

(72/100)

Για το Metal View: Γιάννης Χ.

THE DEVIL'S BLOOD: Ανακοίνωσαν την διάλυσή τους

Σήμερα,25 Ιανουαρίου,έχοντας συννεφιά και βροχή,ανακοινώθηκαν και άλλα σκοτεινά νέα από την μεριά των The Devil's Blood.
Συγκεκριμένα με μια απλή και λιτή δήλωση ανακοίνωσαν την διάλυση του συγκροτήματος με τον εξής τρόπο:Από τις 22 Ιανουαρίου 2013 οι The Devil’s Blood επιστρέφουν στο κενό και στην ανυπαρξία.Όλες οι προγραμματισμένες Τελετές θα ακυρωθούν.
Δεν θα γίνουν συνεντεύξεις.
Consummatum est. ( Τετέλεσται,στα αρχαία ελληνικά)
SL & F
The Devil’s Blood – 2007/2013”
Περισσότερες πληροφορίες(ίσως) να μας δοθούν στην συνέχεια!!
Για το Metal View:Γιάννης Χ.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Seduce the Heaven: Δελτιο Τυπου για τον πρωτο τους δισκο και την υπογραφη τους με δισκογραφικη εταιρια.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Έλληνες
death metallers SEDUCE THE HEAVEN ανακοινώνουν την υπογραφή επίσημου συμβολαίου με την Ιαπωνική δισκογραφική εταιρεία SPINNING RECORDS καθώς και την επίσημη κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου “Field Of Dreams” στην ιαπωνική αγορά, προγραμματισμένη για τις 20 Φεβρουαρίου 2013. Συγκεκριμένα, μέσω της SPINNING RECORDS, θα κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του «Field Of Dreams”, η οποία θα συμπεριλαμβάνει δύο νέα, ακυκλοφόρητα κομμάτια σαν bonus tracks τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο κοινό και σαν digital singles.

Η SPINNING RECORDS είναι μια Ιαπωνική εταιρεία, της οποίας το book περιλαμβάνει μερικά από τα πιο δυνατά ονόματα ανερχόμενων μπαντών διεθνούς βεληνεκούς όπως οι THE AGONIST, IN THIS MOMENT, Aldious, KISSINDYNAMITE, HUNTRESS, TRILLIUM κ.ά.
Οι SEDUCE THE HEAVEN δημιουργήθηκαν το 2009 από τον κιθαρίστα και πρώην μέλος της ελληνικής progressive metal μπάντας Fragile Vastness, Alex Flouros και τη λυρική σοπράνο Elina Laivera. Το ντεμπούτο της μπάντας στο stage πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2012 στο πλευρό των EPICA στην Αθήνα ενώ η χρονιά έκλεισε θεαματικά με τη συμμετοχή τους στο διεθνές METAL FEMALE VOICES FESTIVAL στο Βέλγιο κοντά σε μπάντες-μεγαθήρια του χώρου όπως ARCH ENEMY, LACUNA COIL, EPICA, XANDRIA, DELAIN κ.α.
Με τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο ”Field Of Dreams” κάνουν ένα εξαιρετικά δυναμικό ντεμπούτο στη δισκογραφία. Το ”Field Of Dreams” ηχογραφήθηκε στα Soundflakes Studios, με συν-παραγωγούς τους Αλέξη Φλούρο και Νίκο Παπαδόπουλο. Κυκλοφόρησε επίσημα στις 15 Ιανουαρίου 2013 με διανομή στον υπόλοιπο κόσμο (εκτός Ιαπωνίας) από την βέλγικη εταιρεία FYB records. Περιέχει 10 κομμάτια το ύφος των οποίων κινείται στα πλαίσια του metal συνδυάζοντας στοιχεία απο τη σουηδική μελωδική death metal σκηνή, το metalcore, progressive, το symphonic/power ιδίωμα καθώς και jazz αρμονίες, 80’s και gothic στοιχεία. Από τα μουσικά μονοπάτια σχημάτων όπως οι PANTERA στα καταιγιστικά χνάρια του NWOAM (New Wave Of American Metal) κινήματος, με ξεχωριστό στοιχείο την ισόποση εναλλαγή αντρικών brutal και καθαρών γυναικείων φωνητικών που κινούνται με ευελιξία από rock σε πιο λυρικά μονοπάτια συντελώντας σε ένα πληθωρικό αποτέλεσμα συνοδευόμενο από τον άκρατο δυναμισμό του rhythm section.
Περισσότερα νέα καθώς και πληροφορίες για την μπάντα και τις κινήσεις της μπορεί κανείς να βρεί στο www.seducetheheaven.co
Επίσημη Ιστοσελίδα SPINNING RECORDS http://www.spinninginc.jp/



Seduce The Heaven
 

BLESSED BY PERVERSION-DESTROY THE IMAGE OF GOD(EP review)

Μια νέα death metal κυκλοφορία έρχεται να ξαναταράξει τα “ήρεμα” νερά του underground.
Ένα νέο και δυναμικό ξεκίνημα από τους Έλληνες, Blessed by Perversion μας αναστατώνει και το ΕΡ τους με (έστω και)5 κομμάτια που έχει τον τίτλο “Destroy The Image Of God” έρχεται να μας οδηγήσει στην άβυσσο του νεκρομεταλλικού ήχου!!!
Κυρίως με αμερικάνικες επιρροές(όπως Death,Morbid Angel,Deicide και Autopsy) ,αλλά και χωρίς να ξεχνάνε την βόρεια σκοτεινιά της Ευρώπης(Entombed,Aasphyx κ.α) φτιάχνουν μια κατάλληλη ατμόσφαιρα στα αυτιά μας και την φαντασία μας.
Τα πέντε κομμάτια του δίσκου είναι τα εξής :
1)Whispers From Above:Ένα κομμάτι καθαρά επηρεασμένο από Deicide,με πολύ γρήγορα τύμπανα και φωνητικά που ξερνάνε αίμα,είναι μια κατάλληλη έναρξη για την συνέχεια του ταξιδιού μας στο χάος!!
2)Begging For An Abstract Hope: Ένα κομμάτι που στην αρχή φέρνει λίγο σε βαρύ doom και έπειτα σε κάτι ψιλά από Morbid Angel,με πολύ καλές κιθάρες και τύμπανα,και φωνητικά ελαφρώς πιο βαριά σε σχέση με το πρώτο κομμάτι.Πραγματικά ένα από τα πιο ωραία και καλοδουλεμένα κομμάτια της κυκλοφορίας τους.
3)Spirit Sacrifice On The Altar Of God:Πριν τύχει να ακούσω το κομμάτι βλέπω τον τίτλο που φέρνει μια ανάμιξη Deicide με Morbid Angel.Τελικά δεν πέφτω πάρα πολύ έξω μιας και φαίνεται σε πολλά σημεία η αγάπη των παιδιών για αυτούς τους μάστορες,αλλά είναι αξιοσημείωτο και το δικό τους στοιχείο και η τεχνικότητα που έχει το συγκρότημα(γιατί μπορεί να έχουν επηρρεαστεί από μερικά πρότυπα τους,αλλά σε καμιά περίπτωση δεν τα έχουν κλέψει!!!),κομμάτι με πολύ μίσος για την οργανωμένη θρησκεία και την “πίστη” που μας βάζει για τα καλά στο νόημα των στίχων!!!
4)Like A Touch In Nothingness:Και ξανά...πόνος,μίσος και ΑΙΜΑ,πολύ αίμα,έτοιμοι να κοπανηθούμε και να τρελαθούμε με την μουσική(που είναι περίπου στο γενικό ύφος των προηγούμενων κομματιών) ακούμε και το bass solo και φτιαχνόμαστε κι'άλλο.Μ΄νο ένα έχω να πω για αυτό το κομμάτι...ΚΑΥΛΑ...
5)Damned To Praise The Unholy Ones:Λίγο Death και λίγο Suffocation,νομίζω πως μας κάνουν τούτο εδώ το κομμάτι. Πέμπτο και τελευταίο λοιπόν,άλλο ένα κομμάτι που ξεχειλίζει από χολή και μίσος για τον χριστιανισμό μας κάνει να ανυπομονούμε για την επόμενη κυκλοφορία του συγκροτήματος.Με ένα πολύ καλό και μελωδικό solo καθώς και με βαριά και αργόσυρτα ρυθμικά riffs μας αποχαιρετάει αυτό το ΕΡ.
Είμαι σίγουρος πως όσοι είναι σκληροπυρηνικοί death-άδες πρέπει οπωσδήποτε να ακούσουν αυτή την μπάντα και να μην την αφήσουν απ'εξω. Παραγωγή, απλά εξαιρετική και ζεστή,παίξιμο, άρτιο και παράλληλα ωμό.
Νομίζω πως είναι άξια η δουλειά του συγκροτήματος ώστε να μπει στα ανερχόμενα ταλέντα της εγχώριας σκηνής(αν και πιστεύω ότι αν βρίσκονταν στην Tampa,Florida θα είχαν ήδη μεγάλη καριέρα!!!).
(8,5/10)

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΒΡΑΔΙΑ ΜΕΛΩΔΙΑ 99,2 @ Fuzz

Συντονιστείτε στο ΜΕΛΩΔΙΑ 99,2 και κερδίστε διπλές προσκλήσεις με τη μπύρα σας κερασμένη από το ΜΥΘΟ!

Β’ Ανάγνωση” , πρώτη παρουσίαση του νέου δίσκου,!
 Ο Μανώλης Λιδάκης, σε συνεργασία με το ΜΕΛΩΔΙΑ 99,2 παρουσιάζει το νέο του δίσκο «Β’ Ανάγνωση», με τον Σταύρο Ξαρχάκο. Χρειάζεται θάρρος για να ερμηνεύσεις σε δεύτερη ανάγνωση, τραγούδια σφραγισμένα από μεγάλους τραγουδιστές όπως τον Νίκο Ξυλούρη, την Βίκυ Μοσχολιού, τον Γρηγόρη Μπιθικώτση και τον ίδιο τον συνθέτη, Σταύρο Ξαρχάκο (Το Πρακτορείο).
Είναι η πρώτη φορά που ο μεγάλος μας συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος εμπιστεύεται τα σημαντικά αυτά τραγούδια σε έναν μόνο τραγουδιστή.
«ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ», «ΓΥΡΝΑΝ ΑΜΙΛΗΤΑ ΠΑΙΔΙΑ», «ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΧΑΡΑ ΣΟΥ ΒΕΝΕΤΙΑ», «ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ», «ΜΕ ΤΙ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ν’ΑΡΝΗΘΩ», «ΤΟ ΔΙΧΤΥ», «ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ», «ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ»…
Στη «Β΄ Ανάγνωση» ο Μανώλης Λιδάκης ερμηνεύει με σεβασμό 12 μεγάλα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου που αγαπήθηκαν και σημάδεψαν γενιές Ελλήνων. Αυτά τα τραγούδια, αναμεμειγμένα με τα τραγούδια από το πλούσιο ρεπερτόριό του  και απ’ όλους τους γνωστούς σταθμούς της καριέρας του, θα ερμηνεύσει ο Μανώλης Λιδάκης, το  Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 στο FUZZ Live Music Club.
 Μαζί του συμπράττουν επί σκηνής οι:
Ιφιγένεια Ιωάννου-Τραγούδι
Γιάννης Μπελώνης-Πιάνο
Γιώργος Σπηλιόπουλος-Μπουζούκι
Βασίλης Ραψανιώτης-Βιολί
Γιάννης Ματσούκας-Κιθάρα
Λευτέρης Γρίβας-Ακορντεόν

ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΙΣ 21.00
Κρατήσεις τραπεζιών στο 210.3450817, κόστος φιάλης 80€ ανεξαρτήτως ατόμων

VENUE INFO
ΛΟΓΟΤΥΠΟ
Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος
(Λ. Πειραιώς και Χαμοστέρνας)
τηλ.: 210 3450 817

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

HELLOWEEN-STRAIGHT OUT OF HELL(Album Review)

Οι Γερμανοί ξανάρχονται(με την καλή έννοια) κατευθείαν από την κόλαση!!!!
Αυτοί οι μανιακοί metallers,πρωτεργάτες του ευρωπαϊκού power metal εδώ και 30 χρόνια σχεδόν βγάζουν το κατά σειρά 14ο studio full length album τους και είναι έτοιμοι να μας κάνουν το μυαλό κιμά!!!!
Πραγματικά μην περιμένετε τίποτα από τα επικά και μνημειώδη Walls of Jericho και Keeper,αλλά κάτι φρέσκο και δυνατό από την “νέα” εποχή του συγκροτήματος σε στυλ 7 Sinners.

Ο δίσκος ξεκινάει με το πλέον γνωστό “Nabataea” το οποίο ξεκινάει με ένα electro intro και σε μια ανάμειξη από “Wasted Years”(!!) μπαίνουμε στο μοντέρνο και παράλληλα κλασσικό power metal των Helloween,φωνητικά και μουσική που αξίζουν τα 7 λεπτά διάρκειας.
Μετά προχωράμε στο “World of War” ένα κομμάτι με έναν ιδιαίτερο epic χαρακτήρα και με πολύ νόημα στους στίχους. Δυνατό ρεφρέν, σπαθάτες κιθάρες και πολλή δύναμη νομίζω πως είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του κομματιού.
Τρίτο κομμάτι το “Live Now!”,επίσης πολύ φρέσκο και δυνατό στην αρχή αλλά μετά βγαίνουν στην επιφάνεια λίγο από glam,pop Bon Jovi στυλ 2010,και δυστυχώς είναι κάτι που δεν πολυταίριαζει με το αληθινό στυλ της μπάντας(όμως το ρεφρέν είναι συμπαθητικό).
Τέταρτο το καθαρό heavy/power κομμάτι του δίσκου που φέρνει λίγο σε “World of fantasy” απο το προηγούμενο άλμπουμ τους, έχει τον τίτλο “Far From The Stars”.Πραγματικά μελωδικό,δυνατό και επικό που μας κάνει να νιώσουμε την δύναμη και την δυνατή συνέχεια των πατέρων του power!!!!
Στην συνέχεια ακούμε το δυνατό και γαμηστερό “Burning sun”.Το πρώτο κομμάτι που έγινε γνωστό από τον νέο δίσκο των Helloween και πραγματικά μας συνεπαίρνει με την μουσική,το ύφος των φωνητικών καθώς και το δυνατό ρεφρέν.
Έκτο κομμάτι,είναι ένα (ας πούμε) πιο symphonic κομμάτι με τίτλο “Waiting For The Thunder” που σε μερικά σημεία μας κάνει να κοπανηθούμε,να παθιαστούμε και να τρελαθούμε με το groov-άτο υφάκι του τραγουδιού(ίδιως στο ρεφρέν και σε μερικά κουπλέ),έπειτα αυτό δίνει πάσα στην μπαλάντα του δίσκου,με τίτλο “Hold me in your arms”.Ένα κομμάτι απαλό,με ένα ύφος από κλασσικές rock μπαλάντες που μας αγγίζει την καρδιά και μας κάνει να αποκτήσουμε πολλά συναισθήματα.
Ένα περιέργο αλλά ενδιαφέρον 2λεπτο περνάει ακούγοντας το “Wanna Be God” το οποίο έχει μόνο τυμπανοκρουσίες και προς το τέλος τις “πενιές” μιας ηλεκτρικής κιθάρας.
Ένατο κομμάτι είναι το ομότιτλο του δίσκου το οποίο πέρα από το μοντέρνο και νέο ύφος του συγκροτήματος,έχει και 80s στοιχεία μέσα καθώς και κάτι ψηλά από το “Destiny” των MSG.
Δέκατο και υπερβολικά μοντέρνο,το κομμάτι που σίγουρα κίνησε την περιέργεια των περισσοτέρων με τίτλο “Asshole”,το οποίο εμένα προσωπικά δεν με τρέλανε ιδιαίτερα,πέρα από το χώσιμο του Andi.
Ενδέκατο το “Years”,ένα πολύ καλό γρήγορο και power κομμάτι που σε μερικά σημεία ξαναφέρνει κάτι το ψιλο-symphonic.
Προτελευταίο κομμάτι το “Make Fire Catch the Fly”,το οποίο είναι γρήγορο,δυνατό,βαρύ αλλά και εξίσου μελωδικό. Ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια στον δίσκο.
Το δέκατο τρίτο κομμάτι του δίσκου, “Church Breaks Down” ξεκινάει με τους ήχους και τις αργές μελωδίες οργάνου,που δίνουν άμεση πάσα στα δυνατά και power μέρη του. Επίσης από τα καλύτερα στον δίσκο και πραγματικά είναι ένα πολύ όμορφο κλείσιμο.

Τώρα,όσοι είναι κολλημένοι στις “ένδοξες” εποχές των mid 80s-early90s και σε όσου δεν άρεσε και το 7 Sinners,τότε ας μην μπουν καν στον κόπο να το ακούσουν. Όσοι είναι πραγματικά φίλοι του power και των Helloween,τότε λογικά θα σας αρέσει.
Πάντως οφείλω να πω ότι οι Helloween είναι μια μπάντα με κότσια και είναι καλό που κρατιέται ακόμα στα πόδια της!!
(78/100)
Για το Metal View: Γιάννης Χ.

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Kawir live @Κυτταρο 29/03/2013

1993 - 2013... To Μetal Defiance fanzine και oι Kawir γιορταζουν τα 20 χρονια παρουσιας τους με ενα ιστορικο live! 

Με headliners τους KAWIR που θα εμφανιστουν ζωντανα μετα απο 6 χρονια στην Ελλαδα και με special set list διαρκειας 2 ωρων, παρουσιαζοντας ολη την ιστορια τους και το τελευταιο τους υπερτατο δισκο ''Ισοθεος''!


FIREWIND:ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ APOLLO ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ

Σήμερα οι Firewind ανακοίνωσαν την οριστική αποχώρηση του frontman τους Apollo Papathanasio καθώς και την αντικατάστασή του από τον Kelly Sundown Carpenter (Beyond Twilight, Adagio, Darkology),ο οποίος θα συμμετάσχει και στο tour του συγκροτήματος με τους Turisas στην Αμερική.
Συγκεκριμένα δήλωσαν στο Facebook :«Σήμερα βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε πως ο Apollo αποφάσισε να παραιτηθεί μόνιμα από τα καθήκοντά του ως τραγουδιστής στους Firewind. Τα τελευταία χρόνια ήταν εμφανές πως ο Apollo δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ολοένα και αυξανόμενο πρόγραμμα περιοδειών και προώθησης των Firewind. Αρκετές φορές χρειάστηκε να στρατολογήσουμε αντικαταστάτες για να συνεχίσουμε να περιοδεύουμε ανά τον κόσμο και να παίζουμε στους οπαδούς μας. Είμαστε τυχεροί που έχουμε δουλέψει με μερικούς από τους καλύτερους metal τραγουδιστές εκεί έξω!
Παρότι λυπόμαστε που ανακοινώνουμε την αποχώρηση του Apollo και σίγουρα θα μας λείψει, την ίδια στιγμή νιώθουμε πως το show πρέπει να συνεχιστεί! Οι Firewind είναι μια μπάντα που πέρασε πολλά σκαμπανεβάσματα τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά συνεχίζει ακόμα ακάθεκτη! Έχοντας πει όλα αυτά, χαιρόμαστε που ανακοινώνουμε πως ο Kelly Sundown Carpenter θα τραγουδάει για εμάς στην επερχόμενη Βορειοαμερικάνικη περιοδεία μας με τους Turisas. Ο τύπος είναι φανταστικός τραγουδιστής και ανυπομονούμε να βγούμε εκεί έξω και να ροκάρουμε!»
Εμείς από την πλευρά μας έχουμε να ευχηθούμε τα καλύτερα στα αδέρφια μας από την Ελλάδα,καλή σταδιοδρομία με τον νέο τραγουδιστή,καθώς επίσης και καλή συνέχεια στον Apollo και πάντα επιτυχίες και με τους Spiritual Beggars
Για το Metal View:Γιάννης Χ.

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Inertial Oblivion, Pure, Venetian Mask live @7Sins

Το Σαββατο 19 Ιανουαρίου 3 μπάντες από την Αθήνα συναντιούνται στην σκηνή του 7 Sins Club για μια progressive και alternative βραδια.

 



Inertial Oblivion -> http://www.facebook.com/inertialoblivion?bookmark_t=page

Pure

Venetian Mask -> http://www.facebook.com/pages/Venetian-mask/101204823344853?ref=hl

Πόρτες : 20:00

Είσοδος : 6euro (Με μπύρα)

Seven Sins Club

Θεμιστοκλέους & Γαμβέτα 5, Πλατεία Κάνιγγος, Αθήνα
Πρόσβαση : Μετρό - Στάση Ομόνοιας , Μετρό - Στάση Πανεπιστήμιο
www.sevensinsclub.gr

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

KATATONIA LIVE IN ATHENS

Οι Σουηδοί Katatonia,έχοντας πίσω τους πάνω από 20 χρόνια λαμπρής καριέρας στο Metal,έρχονται για ένα και μοναδικό live στην Αθήνα,την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στην σκηνή του Gagarin 205.

Oι Katatonia,προπάτορες του Σουηδικού death/doom/depressive ήχου, γνωστοί για την αγάπη τους στην χώρα μας,για τα μεγάλα,χορταστικά και εντυπωσιακά live τους,καθώς επίσης για τις καταπληκτικές τους δουλειές,όπως “Brave Murder Day”,”Viva Emptiness”, “The Great Cold Distance” και “Night is the New Day”,μας εντυπωσίασαν για ακόμη μια φορά και το καλοκαίρι του 2012 με την κυκλοφορία του “Dead End Kings”,το οποίο στην χώρα τους είναι υποψήφιο για βραβείο Grammy!!

Επίσης πριν τους Katatonia θα εμαφανιστούν οι Έλληνες ,Scar Of The Sun,όπου επέστρψαν πριν λίγο καιρό από την περιοδεία τους στην Ευρώπη μαζί με τους PAIN, MOONSPELL, SWALLOW THE SUN και LAKE OF TEARS.
Μαζί τους θα είναι και οι modern metallers MAPLERUN, όπως επίσης και οι ME AND MYSELF.

Ίσως μια από τις καλύτερες συναυλίες της νέας χρονιάς που θα μας μείνει αξέχαστη!!


Ώρα έναρξης: 20:00 - Τιμή εισιτηρίου: 25 Ευρώ
Προπώληση:Ticket House, Public, Metal Era και διαδικτυακά από 123tickets.gr και viva.gr


Για το Metal View: Γιάννης Χ.

ANTHRAX:Προσωρινός αντικαταστάτης του Rob Caggiano o Jon Donais.

Πριν μια εβδομάδα περίπου έφυγε ο κιθαρίστας των Anthrax ,Rob Caggiano,και μετά από ανακοινώσεις του συγκροτήματος ότι δεν θα γίνουν audition για μόνιμο αντικαταστάτη,μας έρχονται και άλλα νέα που λένε ότι προσωρινός αντικαταστάτης θα είναι ο Jon Donais των Shadows Fall .

Συγκεκριμένα ο Scott Ian δήλωσε: “Ο Jon είναι αδερφός και πολύ καλός κιθαρίστας. Έχω δουλέψει δύο φορές μαζί του σε δύο projects και σκίζει. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα τον έχω στη σκηνή στα δεξιά μου. Το 2013 θα είναι μία καλή χρονιά.”

Δηλώσεις επίσης έκανε και ο Jon Donais,λέγοντας :“Μεγάλωσα με τους Anthrax, είναι η thrash σκηνή, ανήκουν στους “Big Four”. Θα ήμουν τρελός αν έλεγα ότι δεν θέλω να παίξω μαζί τους. Αρχικά ο Rob μου τηλεφώνησε και είπε ότι φεύγει από το συγκρότημα και ρώτησε αν ενδιαφερόμουν να τον αντικαταστήσω. Μετά με πήρε ο Scott και όλα έγιναν όπως πρέπει. Ο Rob και εγώ, χρησιμοποιούμε Skype για να δουλέψουμε τα solos και άλλα κιθαριστικά μέρη. Είναι εξαιρετικός. Πρέπει επίσης να ευχαριστήσω το συγκρότημα μου, τους Brian, Matt, Jason και Ed που με στηρίζουν και με ενθαρρύνουν σε όλο αυτό.”

Εμείς με την σειρά μας να πούμε καλά παιξίματα στον Jon, και καλή επιτυχία με τους Anthrax και καλή συνέχεια στον Rob,με ότι και αν κάνει..και καλές παραγωγές.

Για το Metal View: Γιάννης Χ.

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

ANTHRAX: Αποχώρηση του Rob Caggiano.

O Rob Caggiano δεν είναι πλέον κιθαρίστας των Anthrax!!

Ο ίδιος δήλωσε στην προσωπική του σελίδα στο Twitter "είμαι πραγματικά περήφανος για τα χρόνια που ήμουν μέλος των Anthrax! Παρότι υπήρξαν πολλά σκαμπανεβάσματα, δε θα άλλαζα τίποτα από τα τελευταία 12 χρόνια! Το ξέρω πως είναι δύσκολη η απόφαση που πήρα, αλλά έχω μάθει πάντα να ακολουθώ την καρδιά μου και αυτή τη στιγμή η αποχώρησή μου, μου φαίνεται σωστή. Το σχήμα θα παραμείνει οικογένειά μου, ενώ δεν πρόκειται να ξεχάσω τους fan μας! Διότι αν δεν υπήρχαν οι οπαδοί, δε θα είχα λόγο να γράφω μουσική σε μία τόσο δύσκολη περίοδο για τη βιομηχανία. Για αυτό και εννοείται πως θα συνεχίσω να συνθέτω με τον έναν ή τον άλλο τρόπο... Άλλωστε είναι στο αίμα μου!".
Επίσης πολλοί μουσικοί όπως ο Mike Portnoy συμπαραστάθηκαν στην δύσκολη απόφαση του Rob,όπως επίσης μήνυμα ευχαριστίας καθώς και ευχές για την συνέχεια του κιθαρίστα έκαναν και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας και ελπίζουν μια φορά να ξαναμοιραστούν την σκηνή σε κάποια συναυλία.
Περισσότερα νέα από το στρατόπεδο των Anthrax καθώς και για την επιλογή του αντικαταστάτη,περιμένουμε σύντομα!!

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

DISOLVO ANIMUS-APHESIS (Darknagar Records)

Οι ανερχόμενοι Έλληνες black/death metallers Disolvo Animus,κυκλοφόρησαν τον Ιούλιο που μας πέρασε το ντεμπούτο album τους,με τον ελληνικό τίτλο “Aphesis”.
Πιο κοντά στο σκοτεινό και μοχθηρό ύφος των Behemoth,των Septicflesh,των (παλιών) Morbid Angel και των Vader,το συγκρότημα μας οδηγεί στο χάος με 8 απόκοσμα κομμάτια.

Με ένα μυστηριακό και σκοτεινά ήρεμο intro και μετά κιθάρες και φωνητικά που μας στέλνουν στον Διάολο,ξεκινάει το πρώτο κομμάτι του album το οποίο έχει τον τίτλο “Unorthodox Lament”.
Στο δεύτερο κομμάτι,”Archetypal Liars” τα τύμπανα γκρεμίζονται,διπέταλα και blastbeats με την “σέσουλα” και τα βαριά παιξίματα σε κιθάρες και μπάσο να μας κάνουν να πέφτουμε ξεροί από το κοπάνημα!!!!
Το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου μας πετάει στην φωτιά της κόλασης και μας κάνει να ανατριχιάζουμε με τις σκοτεινές μελωδίες,τους χαοτικούς ρυθμούς και τις απόκοσμες ψαλμωδίες,ένα πραγματικά υπέροχο τραγούδι,που εμένα προσωπικά μου άρεσε περισσότερο απ'ολα.
Τέταρτο,το επίσης δυνατό και βαρύ “Illumination” όπου σαν guest στα φωνητικά είναι ο Astrus των Aenanon. Κάπως έτσι είναι και το επόμενο κομμάτι με τίτλο “Penitential Psalm” όπου μετά τα ακατέργαστα riffs και τα πιο “industrial” μέρη,έρχεται ένα πολύ καλό solo από τον Bob Katsioni.
Περίπου στο ίδιο μοτίβο συνεχίζουν και τα επόμενα 2 κομμάτια “Holy Virtue” και “Words of Regression” που μας κάνουν να συνεχίζουμε το ταξίδι μας κάπου μακρυά και σκοτεινά.
Όγδοο και τελευταίο κομμάτι το “Particle of God”,το οποίο ξεκινάει με έναν διάλογο σχετικό με την πίστη και την αμαρτία και από πίσω χορωδίες,ψαλμωδίες και σκότος....μια μικρή παύση..και μετά πάλι κραυγές,καφριλίκια και οι κιθάρες για μια ακόμη φορά σαν ογκόλιθοι πέφτουν στο κεφάλι μας και σκοτωνόμαστε από το κοπάνημα !!!!

Είμαι πλέον σίγουρος ότι το metal ανθίζει στην χώρα μας(πόσο μάλλον το ακραίο),και πολύ καλές κυκλοφορίες διαδέχονται η μια την άλλη.
Στην προκειμένη περίπτωση οι Disolvo Animus μετά από διάφορες προσπάθειες με διάφορα demos και EP έβγαλαν ένα ολοκληρωμένο δίσκο που φαίνεται πόσο αίμα και ιδρώτα έχουν χύσει και πραγματικά είναι μια άξια δουλειά που χρειάζεται πολλά συγχαρητήρια,Μπράβο παίδες,και εις ανώτερα!!
(8,5/10)


ΥΓ: Το συγκρότημα θα παίξει στο An Club στις 13/1 και τον Μάιο θα είναι support μπάντα στις εμφανίσεις των Rotting Christ στην Κρήτη.

Για το Metal View: Γιάννης Χ.