Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ MAXI NIL ΣΤΟ METAL VIEW

H frontwoman των Αυστριακών symphonic/power metallers Visions Of Atlantis,Maxi Nil,λίγη ώρα μετά το τέλος του live των Firewind την Πέμπτη,όπου συμμετείχε ως guest φωνή στο “Breaking The Silence”,γεμάτη κέφι,ευγένεια και ένα πλατύ χαμόγελο,έδωσε συνέντευξη στο Metal View.

-Καλησπέρα Μάχη πως είσαι;
Είμαι πάρα πολύ καλά

-Φέτος τραγουδάς με τους Firewind το “Breaking The Silence”,πως έτυχε να γίνει αυτή η πρόταση και πως αισθάνεσαι για αυτό;
Όλα έγιναν με ένα απλό τηλεφώνημα,είμαστε φίλοι με τα παιδιά από το 2005,και έτσι έκατσε να τραγουδήσω μαζί τους, είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για αυτό και πραγματικά είναι τιμή μου.

-Επίσης συμμετείχες και στην Θεσσαλονίκη,πως σου φάνηκε το κοινό εκεί πάνω;
Πραγματικά οι άνθρωποι είναι τρελοί(γέλια) πολύ θερμό κοινό πραγματικά,ήταν όλοι φοβεροί,όπως και σήμερα στην Αθήνα το κοινό ήταν καλό και ζεστό.

-Φέτος κάνατε live και με τους Visions Of Atlantis εδώ στην Αθήνα,πως αισθάνθηκες που έπαιξες με την μπάντα στα πάτρια εδάφη;
Αρχικά ήμουν πάρα πολύ αγχωμένη,γιατί έπαιζα με το συγκρότημα για πρώτη φορά στην χώρα μου και ήθελα να δώσω,όχι το 100 αλλά το 200% των ικανοτήτων μου,γιατί είχαν έρθει και φίλοι και συγγενείς να με υποστηρίξουν,είχα και άγχος που θα μιλούσα πρώτη φορά ελληνικά πάνω στην σκηνή,και δεν ήθελα να πετάξω και καμιά βλακεία,χαχα...αλλά όλα εξελίχθηκαν πολύ καλά και όλοι το ευχαριστηθήκαμε !!

-Ποια είναι τα επόμενα σχέδια του συγκροτήματος για το 2013;
Στις 22 Μαρτίου κυκλοφορούμε τον νέο μας δίσκο “ETHERA” όπου δεν θα έχει σχέση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες του συγκροτήματος,μιας και έχουμε γράψει και εγώ και ο κιθαρίστας μας κομμάτια,που δεν είμαστε τόσο φίλοι του symphonic και έτσι θα είναι πιο φρέσκο,επίσης 1η Μαρτίου θα πάμε για πρώτη φορά για live στην Αργεντινή και θα κάνουμε και μια co-Headline περιοδεία μαζί με τους Serenity στην Ευρώπη για να δούμε πως πάει το συγκρότημα και σαν πιο μεγάλο όνομα.

-Παίξατε και μερικά νέα κομμάτια από τον επερχόμενο δίσκο και εδώ,ποια ήταν η ανταπόκριση των fans;
Παίξαμε 3 καινούρια κομμάτια στο live μας και η ανταπόκριση πραγματικά ήταν τέλεια και χαρήκαμε πολύ για αυτό!!

-Είδα μερικές φωτογραφίες με μια μεγάλη γυναικοπαρέα στο Metal Female Voices Festival στο Βέλγιο,όπου συμμετείχες και εσύ και η Ηλιάνα των Meden Agan,πες μας λίγα λόγια για αυτό αν θες.

Αυτό έγινε τον Οκτώβριο,και έγινε με βάση ένα κίνημα ,το Eve's Apple,το οποίο είναι ένα φιλανθρωπικό κίνημα που συμμετέχουν αποκλειστικά επαγγελματίες metal τραγουδίστριες από όλο τον κόσμο,κάθε μια από τις κοπέλες που συμμετείχαν έκανα πρόβα μόνες τους,όλες μαζί ενωθήκαμε μόνο στο sound check για πρόβα,και μετά κατευθείαν στο live,δηλαδή ήταν σχεδόν αυθόρμητο όλο αυτό,και το “μαγικό” ήταν,ότι αυτό έγινε σε ένα pre-show party,και εκεί που θα ήταν σχεδόν 200 άτομα,είχαν μαζευτεί γύρω στα 1000!!!

-Πάμε λίγο πάλι στα guest,πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το solo album του Bob Katsioni,”Rest In Keys” και μια από τις φωνές,είναι και η δική σου,και συγκεκριμένα στο “Another World”,πως σου έγινε και αυτή η πρόταση;
Επίσης με ένα τηλεφώνημα,είμαι πολλά χρόνια φίλη με τον Bob και μου πρότεινε να συνεργαστούμε σε ένα κομμάτι,και αυτό ήταν τιμή μου,γιατί ο Bob είναι πλέον ένας από τους πιο ταλαντούχους μουσικούς της χώρας μας.

-Επίσης είδα μερικά video στο Υoutube όπου τραγουδούες μαζί με τον Δημήτρη Κοργιαλά, κάτι που δεν είναι άσχημο αλλά είναι σπάνιο,ένας metal μουσικός να συνεργάζεται με ένα καλλιτέχνη άλλου είδους,πες μας κάτι για αυτό.
Με τον Δημήτρη γνωριζόμαστε περίπου 10 χρόνια και είναι ένας μουσικός που μπορεί να παίζει πολλά πιο pop κομμάτια,αλλά τον θεωρώ γενικά έναν πολύ rock άνθρωπο,και μαζί παίζουμε και ελληνικά αλλά και ξένα rock τραγούδια που μας αρέσουν πολύ όπως το “Jolene” και πολλά άλλα.

-Μιας και έχει συμμετάσχει σε πολλές μπάντες,ποιο έιναι το συγκρότημα,που θα ήθελες να τραγουδούσες πιο πολύ?
Οι Iron Maiden φυσικά(πολλά γέλια).

-Αυτά από εμάς Μάχη,ευχαριστούμε πολύ,κλείσε όπως θες.
Εγώ ευχαριστώ,και θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους αυτούς που υποστηρίζουν το metal γενικά,γιατί και αυτό περνάει κρίση,και θέλω να πω να μην,ακούτε κανέναν,να μην πιστεύετε κανέναν και να είστε αληθινοί !!


Για το Metal View:Γιάννης Χ.

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

BOB KATSIONIS-REST IN KEYS(Album Review)

Το 2012 μας αποχαιρετά σιγά σιγά,και ο Έλληνας Bob Katsionis κυκλοφόρησε το νέο του αριστούργημα “Rest In Keys”.


Ένα album με πολλά highlights και πολλούς εκλεκτούς καλεσμένους,όπως Peter Ellis(Monument),Maxi Nil(Visions Of Atlantis),Liv Kristine(Leave's Eyes),Christopher Amott (ex-Arch Enemy),Gus G(Firewind-Ozzy) και Gary Wehrkamp(Shadow Gallery) .
To album ξεκινάει με ένα power κομμάτι που στα φωνητικά συμμετέχει ο Peter Ellis,η εισαγωγή είναι αρχικά απαλή και χαλαρή και μετά οι κιθάρες και τα πλήκτρα μας απογειώνουν,μαζί με τις μελωδικές τσιρίδες του κυρίου Ellis,ένα τραγούδι που εμένα προσωπικά μου φέρνει στο νου λίγο από Helloween(στην φωνή) καθώς και λίγο από παλιά Stratovarious.
Σειρά έχει ένα πιο power/progressive πάντρεμα με τίτλο “Gravity Dance” όπου είναι ένα δυναμικό κομμάτι με πολύ ωραία μουσική,πειραματισμό στον ήχο ,καθώς επίσης και μια άριστη συνεργασία με τον Gary Wehrkamp,κάπως έτσι επίσης είναι και το επόμενο”Game Of Drones” όπου ο Bob δαμάζει τα πλήκτρα με το ταλέντο του και ο Chris Amott μας παρασέρνει με το solo του!!!
Μετά πάμε σε πιο folk μονοπάτια όπου ο Bob με το “Epirus Rising” μας πάει στα βουνά της Πίνδου και σκεφτόμαστε ότι ίσως αυτό να είναι το “παιδί” του “Mountains” από τους Socrates.
Ύστερα από τις ελληνικές μελωδίες,επιστρέφουμε στην power μεριά του δίσκου,όπου o Bob με το “Ιn My Little Big Planet” μας στέλνει σε άλλο πλανήτη μελωδίας,δύναμης και metal,όπου τα πλήκτρα μαζί με τις κιθάρες μας παθιάζουν,και προς το τέλος μας ηρεμούν.
Μετά πάμε σε ένα πιο “female-fronted”κομμάτι με τίτλο “Another World”,όπου η συμπαθέστατη Maxi Nil μας μαγεύει με την φωνάρα της και μας πάει πραγματικά σε άλλο κόσμο!!!!Νομίζω πως σε όσους αρέσει και το “Breaking The Silence” των Firewind θα αρέσει και αυτό εδώ(το οποίο κομμάτι,πολλές μπάντες με γυναικεία φωνητικά ίσως το ζήλευαν).
Έβδομο κομμάτι είναι το “Poseidon's Rage”,όπου το παρεάκι Bob και Gus δίνουν ρέστα και μετατρέπουν το κομμάτι σε ένα συνθετικό όργιο που πολλοί θα ζήλευαν!!!!
Μετά έρχεται το πιο progressive κομμάτι κατά την γνώμη μου με τίτλο “Falling From The Edge Of Space” που είναι αφιερωμένο στον Felix Baumgartner(τον τύπο που έκανε ελεύθερη πτώση από το διάστημα πριν λίγο καιρό).
Στην συνέχεια ακούμε τις νότες από το πιο ατμοσφαιρικό κομμάτι του album που έχει το όνομα “Rendez-Vouz In The Sky”,το οποίο δεν είναι τόσο rock/metal αλλά απαλό,μελωδικό και πολύ πολύ καλό,με μια ωραία μελαγχολία στην όλη σύνθεση και την γλυκιά φωνή της Liv Kristine προς το τέλος.
Δέκατο το πιο “industrial” κομμάτι,το οποίο είναι το ομώνυμο του δίσκου. Ένα instrumental με πιο “ηλεκτρονική” μουσική,αλλά και στοιχεία progressive και power(που φαίνεται γενικά πόσο τα τιμάει ο καλλιτέχνης).Μια πολλή καλή σύνθεση με πολύ μεράκι!!!
Ενδέκατο και τελευταίο κομμάτι το “The Four Seasons Of Love”,το οποίο έχει μόνο πιάνο και φέρνει πολύ σε κλασσική μουσική.Μια σύνθεση που μιλάει για όλα τα στάδια της αγάπης μέσω των τεσσάρων εποχών και μας προξενεί πολλά συναισθήματα ανά εποχή,με κυριότερο συναίσθημα αυτό της συγκίνησης!!!!!
Πραγματικά μια δουλειά άξια του ταλέντου του Bob,που έχει να δώσει πολλές στιγμές πάθους στον ακροατή,μια δουλειά καθόλου μονότονη μιας και σίγουρα θα είναι αρεστή ακόμα και σε άτομα εκτός του metal χώρου,αλλά και σε φίλους άλλων ειδών μουσικής.
Επίσης για άλλη μια φορά μας δείχνει πως ένας Έλληνας μουσικός(και μιλάω και για όλους τους Έλληνες guest εκτός του Bob) δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απολύτως από μεγάλα ονόματα του εξωτερικού!!!
(9/10)
ΥΓ:Και σε όποιον δεν “μιλήσει” και δεν δημιουργήσει συναισθήματα το “The Four Seasons Of Love”,να πάει να ακούσει Πάολα!!!!

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

FATAL MUTINY-INSULT TO LIFE(Demo Review)

Οι Fatal Mutiny είναι μια thrash metal μπάντα από τα Γιάννενα που δημιουργήθηκε το 2010 και προς το παρόν έχει κυκλοφορήσει το παρόν demo.
Το συγκρότημα αποτελείται από τον Δημήτρη(lead guitar,vox),από τον Κώστα(lead guitar),από τον Σάκη(τύμπανα) και από τον Χρήστο(μπάσο).

Το demo περιέχει 3 κομμάτια τα οποία με την σειρά είναι τα:
1)”No Peace Without Blood”:Με την αρχή της κιθάρας καταλαβαίνουμε ότι είναι και πολύ old-schoolια όλο το demo,βαριές και ακατέργαστες κιθάρες δίνουν πολύ πόνο,το πάθος και το μίσος κυριαρχούν και ένα πολύ καλό solo που μου έφερνε στο μυαλό λίγο από τα πρώτα των Death μας ξετρελαίνει!!!!
2)”Insult To Life”:Δεύτερο το ομώνυμο του demo το οποίο στον ήχο είναι τόσο ωμό όσο και το προηγούμενο,έχοντας πάρει πράγματα από Sodom,Destruction και λίγο Slayer,μας δίνουν μια κλωτσιά και μας πετάνε σε ένα νοητό pit,κομμάτι που είναι αρκετά τεχνικό στα σολαρίσματα και σε μερικά μικρά κενά υπάρχει ένα μικρό bass solo(επιτέλους)!!!!
3)”Ligeia”:Και τέλος σειρά έχει το μεγαλύτερο σε διάρκεια κομμάτι της μπάντας που έχει επιρροές και στυλ από διάφορα thrash groups των “αθάνατων” 80s όπως Metallica,Coroner,Slayer(κυρίως σε μερικά μέρη των φωνητικών),λίγο από Kreator όπως και μερικά riffάκια από Megadeth.Σίγουρα πιο δυνατός και καθαρός ο ήχος σε σχέση με τα προηγούμενα κομμάτια

Μια πολλή καλή προσπάθεια για πρώτη studio δουλειά που μας δίνει μια γεύση για το τι πρόκειται να δούμε στο μέλλον της μπάντας.
Αν υπήρχε καλύτερος ήχος στα όργανα(γιατί τα drums ειδικά,ακούγονταν πολύ άσχημα και το μπάσο έμοιαζε σχεδόν ανύπαρκτο) και αν υπήρχε περισσότερη προσωπική ταυτότητα της μπάντας στον ήχο τότε θα μιλούσαμε για το άριστο αποτέλεσμα,πάντως, παιχτικά και τεχνικά τα παιδιά είναι τέλεια και τα φωνητικά σπέρνουν!!!!!
Καλή συνέχεια και με το καλό να ακούσουμε κάποιο full-length σας!!!!

(77/100)

Για το Metal View:Γιάννης Χ.

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Παντελιδης αλα Metal!!! (video)

Oι Sonata Antarktika ,λοιπον, ειχαν την ιδέα να κανουν ενα cover τουθ πασίγνωστου κομματιου "δεν ταιριάζετε σου λεω" σε metal. Τα σχόλια δικα σας!
-Προσωπικα μου αρεσε απειρα!-

Για το Metal View
Γιώργος Κ.